G4Media.ro

Fritz: E un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în…

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Fritz: E un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în care s-au organizat aceste alegeri. E un salt în timp, înapoi în anii ‘90 / Toni Greblă trebuie să-și dea demisia

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz (USR), afirmă că „e un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în care s-au organizat aceste alegeri”, fiind „un salt în timp, înapoi în anii ‘90”. El solicită demisia președintelui Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă.

„E un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în care s-au organizat aceste alegeri. E un salt în timp, înapoi în anii ‘90. Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și dea demisia. Iar voturile, acolo unde există dubii, trebuie renumărate. Acum!”, a scris Dominic Fritz, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Postarea lui Dominic Fritz:

Vă rog să fiți atenți la ce se întâmplă la București și în alte locuri din țară cu numărarea voturilor. Ne privește pe toți. Cui îi pasă de democrație în România trebuie să fie oripilat acum. Eu sunt.

Clotilde Armand, Radu Mihaiu, Allen Coliban, colegii mei din București și Brașov, se luptă și acum pentru voturile oamenilor, nu pentru voturile lor pe persoană fizică. Și asta face cauza lor, cauza tuturor românilor care încă mai cred în democrație.

În Sectorul 1, într-o secție, PSD avea 227 voturi, iar Clotilde Armand 193. Pe site-ul AEP însă apare un proces verbal, nesemnat de nimeni, în care Clotilde mai are doar 6 voturi. Într-o altă secție, procesul verbal semnat de reprezentantul USR nu este identic cu cel transmis de președintele de secție și urcat pe site-ul AEP. Și evident că s-a umblat și la voturi. Din pix. S-au mai luat câteva zeci de voturi.

Lista secțiilor cu probleme continuă tot așa, situații similare sunt și la Sector 2. În amândouă curse, primarii USR sunt „în spate” cu doar câteva sute de voturi. Este evident de ce trebuie renumărate voturile. Dar PSD, care controlează și președintele AEP (care organizează alegerile), refuză. Iar observatorii sunt dați afară din secții cu jandarmii.

Știu de o primărie din județul Mureș, unde s-au renumărat de șapte ori voturile (acolo s-a putut) și de fiecare dată a ieșit un alt candidat câștigător. În Bihor, s-au renumărat voturile și a câștigat un alt candidat primăria, la un singur vot distanță. În Ialomița, colegi de-ai mei n-au intrat inițial în Consiliul Local pentru că au lipsit două voturi. Au cerut renumărare și au rezultat încă 33 de voturi în plus care se ”pierduseră” și acum au doi consilieri locali.

Aceste situații există, indiferent dacă sunt rezultatul unor fraude sau e doar neatenția după 30 sau 40 ore de stat fizic în secții. Tocmai de aceea într-o democrație e absolut normal să poți renumăra voturile. De aceea sigilăm voturile în saci, de aceea nu le-am aruncat încă la gunoi.

E un eșec colosal și o rușine națională modul dezastruos în care s-au organizat aceste alegeri. E un salt în timp, înapoi în anii ‘90.

Președintele AEP, Toni Greblă, trebuie să-și dea demisia.

Iar voturile, acolo unde există dubii, trebuie renumărate. Acum!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Mâna Grebla se făcu, Toni Greblă, PSD Toni Greblă.

    Câte-un pic pic pic Democrația e un nimic
    Câte-un pic pic pic Democrația e un nimic
    Câte-un pic pic pic Democrația e un nimic

  2. Alegeri libere, pt așa ceva chiar s-a ieșit în stradă, pt așa ceva chiar s-a murit, e nevoie sa se moară iară?!?

    Ce a fost asta cu minoritățile (adică oamenii partidului unic PSDNL) în secții?!?
    Ce a fost asta cu oamenii ProRomania (alți PSD-isti) in secții?!?
    Partida Romilor (alți PSD-isti) în secția de votare.
    PNL-istii din secțiile de votare alți PSD-isti mascați, că doar erau comasați.

    Bă ce e cu 1 mil de voturi nule.

    Bă DEMOCRAȚIA e in PERICOL!

  3. Dupa ce au furat ca niste caini,acum isi pot da demisia.Inca 4 ani traiti in mizerie…si tot asa.

  4. Oare, cum acum e necesar renumărarea voturilor și în 2020, când oamenii Clotildei furau voturile cu rucsacul, spunea că nu este nici un temei legal sa se renumere, acum dintr-o dată trebuie renumarate. A apărut vre-un temei legal între timp? Să ne spună și nouă. Sau voturile furate acum sunt acolo unde sunt și cele furate în 2020. Numai democrație nu e asta, când , mai mereu, hoții strigă hoții !. Toți ,,o apă și-un pământ,, !