G4Media.ro

Dezbaterea după ce Coldplay l-a adus pe scenă pe manelistul Babasha: Pro…

sursa foto: Facebook/ Babasha

Dezbaterea după ce Coldplay l-a adus pe scenă pe manelistul Babasha: Pro sau contra manele la concertele internaționale?

Babasha, manelistul invitat de Coldplay să cânte la concertul de miercuri, de pe Arena Națională, a fost huiduit, dar și încurajat de public să-și continuie prestația pe scenă. Reacția deopotrivă pro și contra a publicului deschide dezbaterea pro sau contra manele la concertele internaționale. Artiștii de talie precum Coldplay au o tradiție deja în încurajarea artiștilor mai puțin cunoscuți din țările unde concertează transmițând astfel și un mesaj antirasist.

Babasha (Vlad Babașa) vine din Bacău și este în trending în acest moment pe platformele de streaming audio. Spre exemplu, Babasha a strâns cu cea mai recentă piesă a sa 6,7 milioane de ascultători într-o săptămână și jumătate.

După huiduielile, dar și încurajările de miercuri seară, Babasha a transmis pe Tik Tok că ”manelele sunt rău famate doar din cauza rasismului”.

Sunteți de acord cu invitarea maneliștilor la concertele internaționale de muzică pop sau rock? Credeți că huiduielile au fost provocate de rasism sau de incompatibilitatea genurilor muzicale (manele vs. rock)?

Context

Cântărețul de manele Babasha a urcat pe scenă, miercuri seara, la concertul Coldplay de pe Arena Națională din București, însă publicul l-a huiduit după ce a spus: În seara asta încercăm să spargem niște bariere, transmite un reporter G4Media aflat la fața locului. În deschiderea concertului au cântat alte 2 trupe anunțate oficial, iar acest moment a avut loc în mijlocul concertului cu o improvizație.

Înainte de acest moment, Chris Martin (Coldplay) a povestit publicului cum, înainte să vină în România, a căutat pe trenduri cine face muzice și a spus că a gasit o mulțime de artiști minunați și că singurul noroc al trupei sale ar fi geografia, faptul că sunt din Marea Britanie, dar că în toată lumea există artiști minunați.

 

”La concertul Coldplay s-a huduit pt ca s-a cantat o manea. Iar multi sunt suparati pe huiduitori! Fiecare asculta ce vrea.  Dar oamenii aia NU au platit bilet ca sa asculte manele”, a scris un participant la concert pe Twitter.

”Mă așteptam să se întâmple multe la un concert Coldplay, dar niciodată să ascult manele”, scrie un alt spectator de pe Arena Națională.

”Yes @coldplay most probably your fans are not the “manele” audience, and you’ve just promoted it. Is this really what you think of us? @coldplaybucharest”, scrie un altul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Mi-am trait adolescenta in anii ‘90. Ce credeti ca s-ar fi intamplat daca la un concert rock ar fi aparut un artist synth-pop?
    Eu, unul, nu mi-as dori sa aud manele la un concert rock. Iar fix pe acest subiect cred ca Chris Martin a fost prost inspirat. In ziua de azi sunt multi parinti care incearca sa influenteze alegerile muzicale ale copiilor lor iar acest lucru este foate dificil avand in vedere platformele sociale care bombardeaza copiii cu tot felul de subcultura. Azi ma duc cu copilul la Coldplay si nu as dori sa vada cele doua genuri muzicale pe aceeasi scena.
    Iar pemtru cei care sunt ofensati mi-as dori sa vad cum e tratat un artist rock tanar si roman care se urca pe scena la un concert de manele.

    • Asta se întâmplă când behăi ce nu trebuie la”discriminați”:
      Adrian Minune, agățat în cuier și umilit de interlopul care a îngrozit Spania. Manelistul a scăpat ca prin urechile acului

  2. Spectatorii nu au plătit ca să vadă manele. Nu are nimic cu discriminarea., doar că unora le place să se victimizeze.
    Maneliștii pun Metallica la concertele cu manele? Acolo nu este discriminare?

  3. Probabil Babasha asta a plătit să i se facă publicitate, ca n-am auzit până azi de el și altfel nu înțeleg de ce se tot vorbește despre el.

    Aceia care au avut ideea asta creată cu manele în concertele Coldplay de ce nu pun în mod regulat manele în deschiderea concertelor de muzică simfonică? Sau la Operă Națională? La fiecare spectacol.

  4. Traim in Romania, avem parte de suprize neplacute aproape zilnic in spatiul public.
    Artistii ar trebui sa stie ca platim bani pe biletele alea ca sa-i urmarim pe ei si nu sa ne surprinda cu niste decizii luate arbitrar.
    Eu am fost suprinz de ex. ca Metallica a donat 200k catre Asociaţia „Dăruieşte Viaţă”,

  5. Ooo, două articole despre manelist…. nu aveți subiecte interesante? 🤢🤢🤢

    • Un subiect interesant ar fi: e semnatura reprezentantului din sectia de votare suficenta pentru a valida niste numere pe o foaie?! Adica, daca reprezentantul personal depunde plangere ca si-a dat seama ca valorile trecute sunt incorecte de ce sa nu se renumere voturile?!

  6. Manelele sunt arhicunoscute(și în nciun caz foarte acceptate) în România, ca să mai aibă nevoie de publicitatea dată de un nume cunoscut ca Coldplay (care între noi fiind vorba, a fost obligat să înghită gălușca organizatorului concertului).

  7. In general muzica ar trebui sa transmita un mesaj, sa dea o stare de multumire spirituala, oricum un sentiment placut. Cred eu. Manelele, in marea lor majoritate, sunt fara sare si piper. Au versuri parca scrise la betie, fara cap si fara coada. Nu cred ca a fost o alegere fericita a organizatorilor. Iar cei de la Coldplay au furat/o in nestiinta de cauza. Pacat.

  8. „Haoleu viața mea,sa moară dușmanii mei…” nu e tocmai genul de muzica pe care o asculta cei care au platit sume deloc de neglijat ca sa asculte Fix U sau the Scientist.
    Si totusi, Deep purple au cantat intr-un intermezzo din Rapsodia Romana, Metallica au cantat o piesa Iris, Coldplay a inteles ca manelele ne reprezinta, din pacate
    George Pruteanu cataloga candva genul drept unul al necultivaților, al lipsiților de gust, al proștilor…. Este efectul dezastrului din educatie, pe care hidra fesenisto-comunista PSDNL l-a creat intentionat de 34 de ani. Pentru ca un popor educat ar intelege raul pe care-l reprezinta hidra si le-ar lua puterea, dar un popor needucat, de manelisti, nu se informeaza, poate fi cumparat cu 200 lei votul si poate fi usor dus de nas de hidra

  9. As da zile de la mineeee sa nu ascult manele la un concert Coldplay. Muzica lautareasca buna, da, e aceeasi calitate de muzica.

  10. Macar sa gi chemat un lautar autentic nu o hahalera. Cum credeti ca ar fi fost primit Caliu? La el de ce nu e oare discriminare? Pt ca organizatorii sunt niste ipocriti, lipsiti de simtul calitatii, valorii. Bagati ma manele ca altceve nu au in cap. Tunt atatia oameni talentati si muncitori care chiar au ceva de spus dar ce sa vezi , pe ei nu ii vor organizatorii de 2 lei.

  11. Macar sa fi chemat un lautar autentic nu o hahalera. Cum credeti ca ar fi fost primit Caliu? La el de ce nu e oare discriminare? Pt ca organizatorii sunt niste ipocriti, lipsiti de simtul calitatii, valorii. Bagati ma manele ca altceve nu au in cap. Tunt atatia oameni talentati si muncitori care chiar au ceva de spus dar ce sa vezi , pe ei nu ii vor organizatorii de 2 lei.

  12. Proasta inspirație cu moldoveanul manelist! Fanii muzicii rock nu agreează și nu va agreea never muzica de mahala!