G4Media.ro

Acționarii Tesla aprobă pachetul de remunerare de 56 de miliarde de dolari…

Photo by Apu Gomes / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Acționarii Tesla aprobă pachetul de remunerare de 56 de miliarde de dolari al lui Elon Musk

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a anunțat că acționarii grupului au votat „cu o largă majoritate” pentru aprobarea planului său de remunerare, într-un mesaj publicat miercuri seara târziu în Statele Unite pe rețeaua sa de socializare X, înainte de încheierea votului, scrie Le Figaro.

„Cele două rezoluții ale acționarilor Tesla au fost adoptate cu o largă majoritate!”, a scris Elon Musk, referindu-se la rezoluțiile de aprobare a planului său de remunerare de 56 de miliarde de dolari și la transferul înregistrării Tesla din Delaware în Texas.

Rezultatele oficiale ale votului nu au fost încă publicate.

 

Pachetul a fost evaluat la 56 de miliarde de dolari și prevede distribuirea de acțiuni pe parcursul a zece ani, pe baza unor obiective specifice.

Acțiunile Tesla valorau 20,70 dolari la închiderea de pe Wall Street cu o zi înainte de AGA din 2018 și 177,29 dolari la închiderea de miercuri.

Analistul Garrett Nelson de la CFRA Research se așteaptă la o săptămână volatilă pentru acțiunile Tesla. Acționarii individuali dețin aproximativ 40% din capitalul instructorului de mașini.

Temerea, a subliniat el, la fel ca și alți experți și acționari favorabili planului, este că, dacă AGA îl va respinge, miliardarul se va îndepărta de Tesla pentru a se dedica mai mult timp celorlalte afaceri ale sale (SpaceX, X, xAI, Starlink etc.).

Dar pentru mulți oameni Tesla nu este nimic fără Elon Musk.

Tesla reprezintă cel mai mare activ din portofoliul său (aproximativ 3 miliarde de dolari la 31 martie), dar el rămâne un jucător mic în comparație cu Vanguard, cel mai mare investitor cu o participație de 7,23% la sfârșitul anului 2023.

Contactat de AFP, Vanguard a refuzat să dezvăluie votul său, iar BlackRock, al doilea mare investitor cu 5,9%, nu a răspuns.

Potrivit Wall Street Journal, primul a votat împotriva planului în 2018, în timp ce al doilea l-a aprobat.

Sistemul de pensii al profesorilor din California (CalSTRS), unul dintre cele mai mari trei din Statele Unite, s-a pronunțat împotriva planului.

Fondul suveran norvegian NBIM – cel mai mare din lume și acționar al Tesla cu o participație de 0,98% la sfârșitul anului 2023 – a respins aceeași propunere ca în 2018.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...