G4Media.ro

Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru părinții și directorii de…

Sursa foto: Inquam Photos / Autor: Octav Ganea

Amenzi între 1.000 și 5.000 de lei pentru părinții și directorii de școli care refuză să semneze Contractul educațional – proiect ROFUIP 2024/ Acordul părinților pentru supraveghere audio-video, introdus în contract

Participarea la ședințele cu părinții și ținuta decentă a copilului la școală se vor număra printre obligațiile părinților și reprezentanților legali, conform viitorului Contract educațional, prezentat în proiectul noului Regulament-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), pus în consultare, miercuri, de Ministerul Educației, scrie Edupedu.ro. Proiectul prevede o serie de obligații noi pentru părinți și unitățile de învățământ, inclusiv unele ce țin de supravegherea audio-video a elevilor, dar și amenzi pentru refuzul părinților și al directorilor de a semna Contractul educațional. Printre obligațiile părinților figurează și aceea de a-și „exprima acordul cu privire la prelucrarea datelor personale ale copilului/elevului minor”, acord ce reprezintă un drept, nu o obligație a persoanelor.

Iar nerespectarea obligațiilor asumate de către părinți prin contractul educațional nu mai este verificată, ca până acum, de comitetele de părinți, ci trece, generic, în sarcina inspectoratelor școlare.

În ceea ce privește amenzile sporite pe care le propune, proiectul de Contract educațional prevede că refuzul semnării contractului educațional atât de către părinte sau reprezentantul legal, cât și de către directorul unității de învățământ reprezintă contravenție și se sancționează cu amenzi între 1.000 și 5.000 de lei – sau, în cazul directorilor, cu prestarea unei activități în folosul comunității.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Nu inteleg. Daca e obligatoriu de ce mai trebuie semnat?

    • Si de ce-i mai zice contract daca e obligatoriu?

    • Pentru a putea da amenzi. Politrucii an alfa beți, vezi al nostru prin ministru care a nu a reușit să termine liceul până la 40 de ani, nu știu decât să dea amenzi.
      In mod normal, aceasta lege nu trece de CCR. Nu poți împinge supravegherea video, in special a unor minori, fără să ai un cadru legal clar, lucru de care bugetarii nu sunt capabili.

  2. Sincer, n-am mai citit continutul, pentru ca m-am blocat la titlu !!! Cum adica sa platesti amenda ca nu vrei sa semnezi un contract? Un contract reprezinta vointa partilor !!!
    Ne intoarcem in 1947 cand multi romani au semnat sub amenintare cedarea proprietatilor?
    Bai, pe ce lume traiti voi acolo, sus, la conducerea tarii?
    Astia sunt semianalfabetii care „implementeaza” mascarada de Romanie Educata!
    Ziceti-i Regulament si e cu totul altceva!