G4Media.ro

Canada va trimite 2.000 de rachete neînarmate şi alte tipuri de arme…

Sursa foto: Unsplash / Tom Carnegie

Canada va trimite 2.000 de rachete neînarmate şi alte tipuri de arme în Ucraina

Canada are în plan să înceapă să trimită în curând un total de aproximativ 2.000 de rachete neînarmate către Ucraina, precum şi o selecţie de alte arme, a declarat joi ministrul apărării, Bill Blair, citat de Reuters.

Specialişti canadieni au petrecut ultimele luni pentru a se asigura de funcţionarea în siguranţă a rachetelor, care nu au focoase, a spus el într-o declaraţie.

Cu toate acestea, o purtătoare de cuvânt a ministrului Blair a indicat într-un e-mail că Ottawa intenţionează să trimită într-un final şi focoase în Ucraina, dar nu a oferit detalii, transmite Agerpres.

Canada va trimite, de asemenea, 29 de sisteme de arme controlate de la distanţă fabricate în Germania, care pot fi ataşate la o varietate de vehicule blindate, precum şi 130.000 de cartuşe pentru arme de calibru mic.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022, Canada s-a angajat să acorde Kievului o asistenţă de peste 14 miliarde de dolari canadieni (10,2 miliarde dolari americani), inclusiv un ajutor militar de 4 miliarde de dolari canadieni (2,9 miliarde de dolari americani).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine poate sa ajute Ukraine impotriva hoardelor asiatico-ruse.ca rusi adevarati sint mai putini