G4Media.ro

Predoiu: Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, centralizarea…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Predoiu: Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, centralizarea opțiunilor electorale sau manevrarea buletinelor de vot / Acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal

Ministrul Cătălin Predoiu precizează, joi, că Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, centralizarea opțiunilor electorale sau manevrarea buletinelor de vot / Acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal

„Ministerul Afacerilor Interne nu are atribuții de numărare a voturilor, menționarea acestora în procesul verbal ori centralizare a opțiunilor electorale exprimate.

Reiterez faptul că Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot”, se arată într-o declarație a ministrului Cătălin Predoiu remisă presei.

Ministrul Afacerilor Interne subliniază că „acuzațiile privind posibile nereguli din partea MAI în centralizarea voturilor sunt lipsite de orice fundament logic și legal”.

„Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora”, mai menționează Predoiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează