G4Media.ro

UEFA Euro 2024: Ce adversari are România și când are meciurile programate

Facebook/Echipa națională de fotbal a României

UEFA Euro 2024: Ce adversari are România și când are meciurile programate

Campionatul European de fotbal masculin de anul acesta, din Germania, o aduce pe România după 8 ani de absență la un turneu final. Euro 2024 începe astăzi, 14 iunie, iar tricolorii vor juca primul meci luni, 17 iunie, împotriva Ucrainei. Toate meciurile vor fi transmise de Pro TV.

Echipa națională a României a fost repartizată în grupa E, după ce aceștia au terminat pe locul 1 într-o grupă de calificări ce o avea ca favorită pe Elveția. Astfel, jucătorii antrenați de Edi Iordănescu vor avea de jucat 3 meciuri în grupa E împotriva Ucrainei, Belgiei și Slovaciei.

România joacă prima partidă la Euro împotriva Ucrainei pe 17 iunie, meci ce va avea loc pe Allianz Arena din Munchen. La 5 zile diferență, tricolorii o vor înfrunta pe Belgia într-un meci care se va disputa în Koln, pe Rhein Energie Stadion. Ultimul meci din faza grupelor pentru România este împotriva Slovaciei pe 26 iunie, pe Deutsche Bank Park din Frankfurt.

„Cu siguranță veți vedea o altă națională cu Ucraina față de ultimele amicale”, declară Nicușor Bancu, fundaș român convocat pentru Euro, într-o conferință de presă susținută în Germania. Reacția jucătorului vine după ce naționala n-a reușit să câștige niciunul dintre cele două meciuri amicale jucate acasă împotriva Bulgariei și Lichtenstein, ambele încheiate 0-0.

Mobilizarea dinaintea Europenelor

Delegația română a ajuns pe 10 iunie în Germania, în Wurzburg, unde s-a stabilit pentru a își desfășura pregătirile pentru turneul final. Wurzburg este un oraș care are aproximativ 2.000 de rezidenți români și este situat în regiunea Franconia din Bavaria. Comunitatea de români din oraș este a doua cea mai mare după cea ucrainiană, scrie FRF.

Primul antrenament al băieților lui Iordănescu a avut loc pe 11 iunie, pe Wurzburg Arena și a fost deschis publicului. Românii au răspuns la această invitație cu o prezență de aproximativ 4.000 de oameni. La terminarea antrenamentului, cei 26 de tricolori au ieșit pe gazon cu un banner pe care era scris un mesaj de mulțumire, dedicat atât cluburile la care au activat, cât și suporterilor români prezenți.

Istoria României la Euro

Tricolorii au participat la 17 campanii de calificare pentru Campionatul European, iar EURO 2024 reprezintă turneul final numărul 6 la care aceștia vor fi prezenți. Singurele Europene consecutive la care a participat România au fost edițiile din 1996 și 2000. La Campionatul European din 1996 echipa națională a fost eliminată încă din grupe, în timp ce la ediția din 2000 aceștia au ajuns până în sferturile de finală unde erau eliminați de Italia cu 0-2, conform FRF.

Echipa României a mai participat de atunci din 8 în 8 ani la câte o ediție de European: cel din 2008, 2016, iar acum 2024. Ultimele două s-au încheiat pentru tricolori în faza grupelor, lucru pe care fanii vor să-l evite la ediția de anul acesta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează