G4Media.ro

AI Steve: O inteligență artificială candidează la alegerile generale din Marea Britanie

Captura www.ai-steve.co.uk/

AI Steve: O inteligență artificială candidează la alegerile generale din Marea Britanie

O inteligență artificială se află pe buletinul de vot pentru alegerile generale din Marea Britanie de luna viitoare. Steve Endacott, omul din spatele inteligenței artificiale (AI), este un antreprenor din sudul Angliei care dorește ca avatarul său să fie prezent în Camera Comunelor în calitate de deputat pentru circumscripția Brighton Pavillion, transmite Euronews.

„Îmi înființez propriul partid după ce am devenit dezamăgit de cât de mult ceilalți sunt în afara contactului cu populația britanică”, a declarat Endacott într-o postare pe LinkedIn.

Pe site-ul dedicat campaniei lui AI Steve, acesta îi întreabă pe utilizatori dacă vor să se alăture unei echipe de „creatori” care îl vor ajuta să pună în practică noi politici. Potențialii alegători fac acest lucru făcând clic pe o opțiune „Vorbește cu AI Steve”, apoi completează informații personale înainte de a interacționa cu robotul.

Steve AI spune că doar politicile cu un sprijin de peste 50% vor fi adoptate în platforma sa, se arată pe site.

Dacă Endacott va fi ales, el va participa „fizic” la Parlament, unde va vota politicile pe baza feedback-ului direct pe care îl primește platforma sa de inteligență artificială.

Endacott se descrie ca fiind un om din clasa muncitoare care „înțelege valoarea banilor… și apreciază foarte mult faptul că succesul afacerilor sale l-a făcut relativ bogat”.

De asemenea, se declară „profund preocupat” de mediu.

Neural Voice, o companie de inteligență artificială, unde Endacott este președinte, este motorul lui Steve AI. Endacott a candidat pentru conservatori în 2022 din Rochdale și a primit 487 de voturi.

Viitorii candidați trebuie să aibă cel puțin 18 ani și să fie cetățeni britanici sau irlandezi pentru a candida la alegerile generale parlamentare din Marea Britanie, potrivit site-ului Comisiei electorale.

Marea Britanie are o istorie de a prezenta personaje “colorate” în timpul ciclurilor lor electorale. Lordul Buckethead a candidat la patru alegeri britanice din 1987 în calitate de personaj negativ intergalactic. Un alt răufăcător spațial, Contele Binface, a candidat la alegerile pentru primărie din 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează