G4Media.ro

O fată de 14 ani din Iași a născut și apoi a…

sursa foto: Pixabay

O fată de 14 ani din Iași a născut și apoi a cerut montarea unui sterilet / Medic: ”Tendința de începere a vieții sexuale este în continuare în scădere”

O minoră de 14 ani, care a născut natural în urmă cu aproximativ două luni la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași, dorește să își pună sterilet. Aceasta afirmă că experiența nașterii a fost traumatizantă pentru ea și nu vrea să treacă din nou prin acest proces, relatează Ziarul de Iași.

Deși i s-au recomandat pilule contraceptive, aceasta pare hotărâtă să opteze pentru sterilet. Medicii Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași au mai avut paciente de 16 -17 ani care au solicitat sterilet, însă aceasta ar fi cea mai tânără persoană care a cerut montarea unui sterilet în cadrul maternității. Chiar dacă are doar 14 ani, medicii spun că nu are nevoie de acordul părinților pentru contracepție.

„Numărul mamelor minore se menține ridicat. Tendința de începere a vieții sexuale este în continuare în scădere. Viața sexuală începe acum de la 12-13 ani, mai ales anumite etnii, dar și mediul rural, unde rata de abandon școlar e mai mare. Noi avem gravide în evidența spitalului în vârstă de 13 -14 ani și chiar tinere care au devenit mame la 14 ani. Tinere impropriu spus, de fapt sunt copii cu copii”, a declarat Dr. Irina Cațighera, medic primar în Planificare Familială.

Zilele acestea, la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași, au născut alte două minore de 14 ani și una de 17 ani.

Ele beneficiază de consiliere psihologică, suport din partea asistentelor sociale și îndrumare din partea serviciului de planificare familială.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează