G4Media.ro

VIDEO SPECIAL Omul care voia să fie „mare”: „Eu prima dată am…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

VIDEO SPECIAL Omul care voia să fie „mare”: „Eu prima dată am descoperit natura și apoi am descoperit cultura”

O producție G4Media.ro – Inquam Photos / Filmare: Octav Ganea, Inquam Photos / Montaj: Ștefan Schultz

S-a născut la Viștea de Sus, un sat de la poalele Făgărașilor. Culegea de mic toate vietățile pământului și le aducea acasă. Mama îi reproșa că va ajunge să doarmă cu șerpii. Alexandru Stermin a studiat teologie, biologie, filosofie și psihologie aplicată. Este lector, biolog și explorator. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii.

Alexandru Stermin călătorește în junglele lumii în căutarea răspunsurilor esențiale despre viață. Era doctorand când a început să strângă bani ca să poată pleca în expediție în Jungla Amazoniană. S-au dus acolo doar el și călăuza, trăind momente terifiante. Dar s-a și vindecat de frica de moarte. De atunci merge în fiecare an în căutarea tribului pierdut. A cutreierat lumea din jungla Africii și Amazon până-n Siberia. Merge în mijlocul celor mai neumblate locuri și triburi. În căutările lui fiind preocupat de relația omului cu natura, de soluții pentru vindecarea acestei relații, convins că rezolvarea nu vine dacă punem când omul deasupra naturii când natura deasupra omului, ci doar dacă sunt pe același plan, ca părți ale aceluiași univers viu.

Vezi integral povestea lui Alexandru Stermin în filmul realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Inquam Photos

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Superb!!!

  2. Foarte frumos, felicitari!

  3. O bucurie de interviu, cu un om fascinat de frumusețea Vieții, sub toate înfățişările ei.

  4. Lasa productiile G4.De fraudarea alegeriilor nu sufli un cuvant.Ne scoti ochii cu productii,reclame…Sau te-ai vandut si tu precum televitiuniile?!

  5. O tulburătoare, emoționantă poveste despre comuniunea dintre om și natură, care va trebui sa guverneze modul de manifestare al societăților, al guvernelor în viitor.