G4Media.ro

Patru suspecți, arestați preventiv după ce ar fi furat telefoanele unor turiști…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Patru suspecți, arestați preventiv după ce ar fi furat telefoanele unor turiști străini în Centrul Vechi, le-ar fi deblocat cu funcția de recunoaștere facială și le-ar fi furat banii din conturi. Pe un alt turist l-ar fi sechestrat 5 zile

Patru suspecți au fost arestați preventiv, iar alți doi au fost arestați la domiciliu, după ce ar fi furat telefoanele unor turiști străini în Centrul Vechi, le-ar fi deblocat cu funcția de recunoaștere facială și le-ar fi furat banii din conturi. Pe un alt turist l-ar fi sechestrat 5 zile.

Persoanele vătămate sunt doi cetățeni britanici, un cetățean german și un cetățean cu dublă cetățenie americană și belgiană, potrivit surselor G4Media.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale și Poliției Sectorului 3 – Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi, au pus în executare pe raza municipiului București și a județului Ilfov un număr de 17 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de tranzacții financiare în mod fraudulos, lipsire de libertate în mod ilegal și furt, pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală la data de 12.06.2024 faţă de 7 inculpați, persoane fizice, și 2 inculpați, persoane juridice, informează un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, în perioada 26.11.2023 – 12.05.2024, profitând de starea de vulnerabilitate a 4 turiști străini, generată de consumul de alcool pe raza Centrului Vechi din București, inculpații le-au sustras acestora telefoanele mobile, pe care le-au deblocat cu ajutorul funcției de recunoaștere facială, după care le-au accesat aplicațiile bancare și le-au transferat sumele de bani în alte conturi sau au efectuat plăți la POS-uri, cauzându-le acestora un prejudiciu total de aproximativ 450.000 lei.

De asemenea, la sfârșitul lunii aprilie 2024, susțin procurorii, aceiași inculpați au pătruns, fără drept, în apartamentul unde locuia un turist străin, de unde i-au sustras bijuterii, un laptop, un Ipad, două telefoane mobile, cardul bancar și pașaportul. Ulterior, sub pretextul că îi vor recupera bunurile și pentru a utiliza cardul bancar sustras, inculpații l-au privat de libertate pe respectivul turist străin, încuindu-l timp de 5 zile într-un club de pe raza Centrului Vechi.

Ca urmarea a propunerii formulată de procurori, Tribunalul București a dispus luarea măsurii arestului preventiv față de 4 inculpați și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți 2 inculpați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ceva cohones, domnilor magistrați? Vreo 5000 de ani de detenție, pentru reptilele astea interlope, se poate? Sau cercetăm precum dosarul 13-15 iunie sau cel al loviturii de stat din decembrie ’89?