G4Media.ro

Cyril Ramaphosa a fost reales preşedinte al Africii de Sud

Sursa foto: Facebook / The Presidency of the Republic of South Africa

Cyril Ramaphosa a fost reales preşedinte al Africii de Sud

Cyril Ramaphosa, în vârstă de 71 de ani, a fost reales, vineri, pentru un al doilea mandat de preşedinte al Africii de Sud, după ce a obţinut majoritatea voturilor în Adunarea Naţională, transmite News.ro.

Preşedintele în exerciţiu a obţinut 283 de voturi, faţă de 44 pentru Julius Malema, liderul opoziţiei Economic Freedom Fighters (EFF).

Noul guvern de uniune naţională reuneşte ANC, Ramaphosa, Alianţa Democratică (DA) de centru-dreapta şi partide mai mici.

În discursul său de victorie, Ramaphosa a salutat noua coaliţie şi a declarat că alegătorii se aşteaptă ca liderii „să acţioneze şi să lucreze împreună pentru binele tuturor din ţara noastră”.

Acordul a fost negociat într-o zi de mare dramatism politic, în care Adunarea Naţională s-a întrunit până seara târziu pentru a vota şi a confirma cine va deţine puterea în noua administraţie.

Alegerile legislative de la sfârşitul lunii mai au marcat o cotitură istorică pentru Africa de Sud, punând capăt celor 30 de ani de hegemonie a Congresului Naţional African (ANC) al lui Nelson Mandela. Pentru prima dată, partidul care a dat jos detestabilul regim de apartheid a pierdut majoritatea absolută în Parlament.

Învestirea şefului statului ar urma să aibă loc miercuri, la Pretoria.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...