G4Media.ro

SURSE Dominic Fritz, mesaj intern pentru colegii din USR: „Este necesară o…

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

SURSE Dominic Fritz, mesaj intern pentru colegii din USR: „Este necesară o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție / Fac tot posibilul să găsim o soluție de leadership care să unească toate forțele”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, le-a transmis colegilor din USR, vineri seară, un mesaj intern în care le spune că „este necesară o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție”, conform informațiilor G4Media.

De asemenea, Fritz le-a mai transmis colegilor din USR că face tot posibilul pentru a găsi o soluție de leadership care să unească toate forțele, după ce partidul a obținut un scor dezastruos la alegerile locale și europarlamentare.

„Știu că trecem printr-o perioadă dificilă, dar am o profundă încredere în maturitatea noastră colectivă de a reseta partidul și jocul politic. Avem o responsabilitate uriașă pe umerii noștri să dăm românilor o alternativă reformatoare în toamnă (…) Cel mai important este acum să găsim o cale înainte fără să ne consumăm energiile în interminabile lupte de putere”, le-a spus Fritz colegilor.

„De aceea sunt în legătură cu mulți dintre voi, m-am consultat cu toți primarii de municipiu. M-am văzut cu Lucian Stanciu-Viziteu și am vizitat-o azi pe Elena la Câmpulung. O respect enorm pentru rezultat și energia pe care o pune în mandatul de primar și în acțiunea politică. Fac tot posibilul să găsim o soluție de leadership care să unească toate forțele”, a mai susținut primarul Timișoarei.

„Viziunea mea pentru următoarea perioadă este să muncim pentru alegerile ce vin și, în același timp, să începem o reunificare și o reconstrucție a partidului, proces care să ne facă până în decembrie mai puternici. Pentru ca ambele să se desfășoare simultan este necesară, în opinia mea, o separare a funcției de președinte al USR de cea de candidat la președinție. Până la aceste alegeri am fost purtați de un val de entuziasm care s-a stins după trădarea lui Klaus Iohannis și eșecul simbolic al protestelor împotriva OUG 13. Societatea ne transmite multe mesaje prin votul de duminică. Unul este că nu mai suntem, după fragmentare, singura forță modernizatoare și reformistă a României. Altul este că fără val, e nevoie de mai multă muncă la firul ierbii și o comunicare mai bună cu alegătorii pentru rezultat. Am credința că vom reuși dacă descifram cu luciditate și curaj votul cetățenilor”, le-a transmis Fritz colegilor din USR.

Dominic Fritz a declarat și joi că marea discuţie în partid este dacă candidatul la preşedinţia USR trebuie să îşi asume şi o candidatură la prezidenţiale, precizând că nu crede că trebuie să fie neapărat amestecate cele două. Fritz a mai spus că le-a transmis colegilor că nu va fi disponibil pentru a candida la prezidenţiale, după ce timişorenii i-au dat votul de încredere pentru un nou mandat. Despre un tandem Domnic Fritz preşedinte USR şi Elena Lasconi ca şi candidat USR la prezidenţiale, primarul a spus că este una din variante.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Nu, nu are forța! Președintele trebuie să tragă de la 8% partidul!

  2. se poate separa, clar, dar cumva pare o masinatiune a drula&barna ,

    se pot organiza 2 refendumuri SEPARATE, CORECTE (ca au mai fost niste acuze .. cand ati adus pnl-isti ca bode … cu listele la europarlamentare) , DEMOCRATICE una pentru presedintele partidului si una pentru candidat la presedentie

  3. Drula, Barna, Ghinea i au alungat pe Vlad Gheorghe, Stefanuta si multi altii. Nu intru in polemica usr vs reper… Acolo ambele si au batut joc de noi, de votantii lor. Elena Lasconi are priza la public, dar nu stiu daca poate sa fie un candidat la prezidentiale.

  4. Orgoliile lui Ghinea, Barna, Drula, Mosteanu dar si ale lui Ciolos, Strugariu, Paslaru au decimat complet optiunea electoratului reformist. Sper sa invatati ceva din trecut dar ma cam indoiesc. Ma tem ca USR si REPER vor avea soarta PNTCD. Apropo, partidul ala cand s-a prapadit il avea presedinte tot pe primarul Timisoarei – Ciuhandu la vremea aia.

    • Prima parte este o opinie general impartasita. Insa, intre Ciuhandu si Dominic nu pot fi similitudini. O conducere colectiva, un triumvirat, asa cum sustine si Coliban, pentru sase luni, ar fi solutia salvatoare. Nu dezarmati.

  5. Fritz e foarte bun pe Management politic. Inafara de faptul ca are studii de specialitate SI practica europeana ( a fost asistent al Presedintelui Germaniei) , el a facut treaba buna la Primarie si a performat cu filiala USR Timis in condițiile unui boicot cvasitotal sI lupta la baioneta cu PSDNL, cu Simonis, pres la CD, cu Robu fost primar , cu mafia imobiliara, etc. Eu ii urez Succes!

  6. Nimeni nu investește într-un partid anticorupție. Greu de crezut că Șoșoacă și Simion ar fi fost mai buni decât Drulă la conducerea USR.

  7. USR trebuie să se hotărască să devină un partid cu cateva obiective clare, coerente si legate de realitatea prezenta.
    Deocamdată e ca o echipa de preșcolari care joacă fotbal și fiecare are felul său de a juca, fiecare vrea să înscrie.
    Speranțele legate de USR sunt mai mari decât partidul. Se discută la nesfârșit subiecte colaterale, sau care nu reprezintă obiective prioritare, care să producă pași înainte. Se reiau teme depășite (de ex, cum s-a poziționat nustiu cine l-a un eveniment care oricum nu a avut efect si se rup fără sens legături între oameni) dar nu se întreabă cum și de ce, în acest timp, celelalte partide cresc și se uită la ei cu dispreț.

  8. Nu! Fritz are carisma zero. Nu va fi niciodată o locomotivă care să repună partidul pe șine. Se exprimă greoi, are un lexic precar. (Ma rog, nici Iohannis n-a excelat la acest capitol.)
    „Să începem o reunificare și o reconstrucție a partidului” zice. Haida,de! Păi voi, uniunea care voiați să salvați România, aveți nevoie de reunificare și reconstrucție? Voi, cei care căutați acum un salvator care să vă scoată din irelevanță, chiar voiați să salvați țara asta? Ce ironie!
    N-ați livrat nimic pentru poporul român, v-ați ținut numai de scandaluri, ați vărsat valuri de ură asupra tuturor, fie aliați, fie dușmani, ați criticat, ați înjurat și jignit în stânga și-n dreapta. Numai voi erați buni, restul, mafioți, penali, trădători… Voi erați îngerii salvatori scoborâți din Ceruri. Ați risipit gloanțe aiurea. Iohannis termină mandatul și voi o țineți langa cu „Huooo, Iohannis!” Ați ieșit de la guvernare din ambiții stupide, bățoși și aroganți. Ce au câștigat românii din asta? Nimic. Sunteți acum pe toboganul care vă va cufunda în irelevanta în care a intrat și PNȚCD, cu ani în urmă. Vă agățați de Fritz, unul din puținii voștri câștigători în provincie. Mi-ar plăcea să poată, dar mă tem că numai cu sloganurile de până acum, nu veți avea nicio șansă.

  9. Asadar ” marea discutie in partid” este tot despre functii. Reveniti-va oameni buni si initiati un proiect de tara, stiu eu – digitalizarea tuturor institutiilor. Aveti oameni competenti in domeniu, faceti modele, prezentati avantajele, timp castigat, productivitate crescuta, transparenta etc. Sau alte proiecte – parcursul optim al unui pacient in sistemul sanitar romanesc, de la medicul de familie pana la specialist si spital etc. Asta asteapta oamenii de la voi.

    • SI cam cum ar putea sa faca asta, ” intelepciunea” ta, un partid de opoziție cu 10- 15%, care a fost tolerat 8 luni la guvernare si „matrasit” urgent cand au inceput sa faca metodologie de concurs prin ministerele lor? Cand li se taiau bugetele ( la Sanatate daca va amintiti) tocmai pt a împiedica orice reforma? SI cand au vrut sa schimbe procedura de numire a procurorilor sefi, sa nu mai ajungă ” sclavi” ai sistemului pe ele- aka situata de azi…. cum au fost ” scuipati” de sistem afara?! De ce nu il intrebi mai aplicat pe mr. Burduja – Nimik care era exact ministrul de resort pt digitalizare?! De ce întotdeauna ” altii” sunt de vina?

    • @Flipper 🙂 curat dizidenti 🙂 nici detinutii politici nu au plans atat cat plange drula cu orice ocazie, din orice pozitie. probabil ca de asta au ajuns de la aproape 30 la maxim 10%. daca te uiti pe bugetele partidelor de anul trecut o sa vezi a si astia angajati la partid sunt tot niste bugetari (paraleli daca vrei). au cheltuit pe salarii aproape de 2 ori mai mult decat psd si pnl la un loc. sa vedem cine mai ramane cand se imputineaza banii dupa parlmentare. poate atunci se va intampla ceva in interior.

    • @Flipper
      Stimabile, n-ai inteles nimic din comentariul meu. Stim ca n-au fost lasati sa faca reforme, ca au fost exclusi de la guvernare. Eu ma refer la perioada in care au fost in opozitie. Ar fi putut organiza conferinte, seminarii in toata tara, cu invitati din diferite domenii, sa expuna concret, cu cifre etc alternativa USR la guvernarea psdpnl. Ar fi fost ocazia sa racoleze si sa fidelizeze oameni la cauza lor.
      N- au facut NICIC in afara de critici la actuala guvernare.

  10. Mai toate comentariile, nu fac decat sa sape la baza partidelor din opozitie. Mai bine ne abtinem decat sa dam intr-una in toti: ala nu, ala nu … dar ce a facut, dar ce nu a facut. Pana una alta toti sunt mai buni decat Ciolacu, Ciuca, Grebla, Piedone, Firea.
    Ati auzit ceva de la UDMR, credeti ca ei nu au probleme? Dar ofera ”publicului” doar ce acesta asteapta, ce se intampla intre ei, nu stim, tacere. Aici este invers, cei ce stiu ceva, afla ceva, au o parere despre Drula sau Ciolos se reped sa atace. Sigur, putem fi dezamagiti dar sa canti doar tema asta este taiere de craca.
    Pana una alta omul acesta a spus ceva, o idee, presa a preluat-o iar comentatorii au luat-o de la inceput cu Drula@Co. In loc sa comenteze ideea presedinte de oartid altul decat candidat la prezidentiale.

  11. De multe ori cu comentariile completezi informatia, sau intelegi mai mult decat din articol. Are oare USR ul niste oameni care citesc/transmit articole, comentariile ? Sau iau decizii doar asa, cum cred ei ca e bine pe moment. Ar trebui sa scrie undeva. Am inteles unde am greșit. Asteptam mesaje cu ce ne reprosati si ce este important pentru voi acum. Si eu as zice justitia, digitalizarea, reforma administrativa, sanatate, toate legate de coruptia generalizata la care s a ajuns. Si de asta au pierdut. N au avut nici un mesaj de transmis.

  12. Radem de oamenii decenti si invatati iar de mascaricii astia care ne conduc nu zice nimic. Toata lumea e multumita cu Ciolacu de la buzau care nu e moldovean ( ca se simte jignit) si cu mă Ciuca care a plagiat lucrarea de doctorat si a facut abuz de putere pentru a bloca orice demers in acest caz ( secretizand lucrara).