G4Media.ro

Kelemen Hunor: „1,3% din voturile UDMR la europarlamentare vin din afara Transilvaniei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Kelemen Hunor: „1,3% din voturile UDMR la europarlamentare vin din afara Transilvaniei / Mulți români mi-au transmis că din cauza alianței PSD-PNL, la PE vor vota cu UDMR / Trebuie să avem candidat maghiar la prezidențiale”

Kelemen Hunor a declarat, în cadrul podcastului Maszol, că 1,3% din voturile UDMR la europarlamentare vin din afara Transilvaniei. „Mulți români mi-au transmis că din cauza alianței PSD-PNL, la PE vor vota cu UDMR , a declarat Hunor.

„UDMR a reușit să obțină cu peste 100 de mii de voturi în plus raportat la 2019. Din 6,5% obținut la PE, 1,3% vin din afara Transilvaniei, foarte mult. Mulți români mi-au transmis că din cauza alianței PSD-PNL, la PE vor vota cu UDMR”.

În ceea ce privește candidatul la prezidențiale, Kelemen Hunor a declarat: „Până la sfârșitul lunii iunie trebuie să închidem acest subiect, pentru că în iulie trebuie strânse semnăturile. Dacă rămân alegerile în septembrie. UDMR trebuie să aibă candidat la prezidențiale. Trebuie să aibă candidat maghiar. Eu așa cred. Cine va fi? Vom decide, astăzi eu nu pot să răspund. Nu am vorbit despre subiect cu ai mei colegi. În următoarele săptămâni vom dezbare acest subiect și vom decide. Dar astăzi, așa cum din 1996 cu fiecare ocazie, maghiarii din România au avut candidat la prezidențiale, și astăzi trebuie sa aibă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. mars ma cu textele astea, stim EXACT ca PSD v-a ajutat + FURTUL de VOTURI

  2. Nici Viktor Orban nu minte precum Kelemen Hunor. Voturile din afara transilvaniei au fost date de PSD catre UDRM pt ca PSD se pregateste sa arunce PNL in opozitie si sa guverneze cu AUR si UDMR. De ce credeti ca AUR e plin de fosti PSD-isti iar George Simion e vazut ba in compania lui Vasile Dincu, ba a lui Victor Ponta, ba a lui Sebastian Ghita?

  3. Deștepți rău românii ăia dacă au votat UDMR!

  4. pentru cineva de „dreapta”, pnl a trecut alaturi de psd pe lista de „nevotat” impreuna cu alte „partide” ca sos sau aur. nu stiu cine paote sa uite ca a fost in trecut psd – cu siguranta vor reveni la practicile din trecut. Au mai ramas cam putine partide de votat nu-i asa?

  5. Sunt maghiari care traiesc in Romania peste tot nu numai in Transilvania. Astia au votat UDMR, sunt disciplinati si stiu ce vor, au un proiect de tara – Ungaria Mare, romanii n-au niciunul.