G4Media.ro

Liderii UE se întâlnesc luni pentru a discuta despre posturile de conducere…

sursa foto: captura video

Liderii UE se întâlnesc luni pentru a discuta despre posturile de conducere de la Bruxelles în urma alegerilor europene / Olaf Scholz, încrezător privind reconfirmarea Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat că este convins că o decizie privind posturile de conducere de la Bruxelles – inclusiv o reconfirmare a Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene – va veni rapid, reluând argumentele similare ale președintelui francez Emmanuel Macron, relatează Politico.

„Acum se vor lua foarte repede decizii cu privire la cele mai importante posturi care trebuie ocupate în Europa pentru ca Uniunea Europeană să poată acționa”, a declarat Scholz într-un interviu acordat presei, în marja summitului G7 din Italia.

Liderii UE se reunesc luni la Bruxelles pentru un summit informal în cadrul căruia vor discuta despre posturile de conducere din UE, inclusiv despre viitorul președinte al Comisiei Europene, președintele Consiliului European și șeful politicii externe.

Se așteaptă ca aceștia să ajungă la o decizie informală luni, înainte de a încheia acordul în cadrul următorului summit al Consiliului European din 27-28 iunie.

Potrivit lui Scholz, „toată lumea este de acord că vom decide rapid toate aceste chestiuni deodată”. La începutul acestei săptămâni, Macron a declarat, de asemenea, că este de părere că discuțiile din UE ar putea duce la o decizie privind posturile de conducere de la Bruxelles în săptămâna următoare.

Von der Leyen este creditată să obțină un al doilea mandat în urma succesului electoral al Partidului Popular European (PPE) de centru-dreapta în alegerile europene din această lună.

Scholz, care nu a susținut-o în mod public pe von der Leyen, a declarat că „există toate indiciile că Ursula von der Leyen va putea îndeplini un al doilea mandat” în urma alegerilor. „După cum știți, guvernul pe care îl conduc a făcut posibil acest lucru în propriul acord de coaliție”, a spus Scholz. „În acest sens, cred că acum este vorba de a reuni totul foarte rapid și coerent. Și vom reuși”, a mai spus el.

De asemenea, liderul german a dat de înțeles că von der Leyen ar trebui să se ferească de alianțele cu partidele de extremă dreapta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...