G4Media.ro

Elena Lasconi candidează la șefia USR: ”Reconstrucția partidului, singura alternativă în fața…

Sursa Foto: Facebook/ Elena Lasconi

Elena Lasconi candidează la șefia USR: ”Reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat” / Dominic Fritz nu și-a depus candidatura

Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung, și-a anunțat candidatura la șefia USR, după ce în prealabil a spus că vrea să se asigure că membrii USR își doresc ca partidul să fie reformat din temelii. Între timp, primarul Timișoarei Dominic Fritz, pe care-l recomandase și Cătălin Drulă pentru a prelua președinția USR, a anunțat că nu mai vrea să candideze.

„Am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat”, a transmis Elena Lasconi.

  • UPDATE Lista celor înscriși pentru șefia USR până la ora 20:00: Gabriel-Mugur Dumitrescu, Robert Andrei Amarandei, Vasile Dinca, Luiza Oancea, Adrian Ștefan Dudu, Cristian Seidler, Eduard Ene, Elena Lasconi

Elena Lasconi le-a dat asigurări oamenilor din Câmpulung că le va rămâne loială.

„E vremea reconstrucției! Dragi câmpulungeni, vă mulțumesc pentru încredere! Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă. Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă. După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții. Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung. În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte. Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat. Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat. Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți  și să ne bucurăm unii de alții!” – a transmis Lasconi.

Reamintim că președintele demisionar, Cătălin Drulă a anunțat că se va organiza un congres pentru alegerea noului președinte al USR și l-a indicat pe primarul timișorean Dominic Fritz drept un candidat potrivit.

Numai că Dominic Fritz nu deține încă cetățenia română, iar acest lucru ar putea avea consecințe negative pentru partid, pe viitor. Există o decizie a Înaltei Curți care asimilează funcția de președinte de partid cu cea de funcționar public, iar pentru ca o persoană să ocupe un post de funcționar public este necesar să aibă cetățenie română. Dominic Fritz a declarat că n-are încă cetețenie  română și că se află în procedură de a o obține. Dacă în acest moment el ar câștiga șefia partidului și apare vreo contestare a poziției sale de președinte, partidul s-ar putea confrunta cu probleme în registrul de înscriere a partidelor.

Lasconi a mai spus că, dacă va candida, vrea să schimbe întreaga conducere a partidului.

”Rezultatul a fost dezastruos. Trebuie schimbat și Biroul Național, întreaga echipă de conducere, vreau să schimbăm statutul astfel încât candidatul la prezidențiale să fie decis prin votul tuturor membrilor”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

47 comentarii

  1. 👏🏻👏🏻👏🏻

  2. Hai ca e bine

  3. Hai ca s-a dus și USR pe urmele PNTCD.

    • Daca scapa de mahalagioaica de la sectorul 1 au o sansa. Cica ea vrea restart dupa ce a facut praf sectorul. Acum spune ca ea de fapt a crescut scorul partidului.

    • Nu-i așa, Mas, că-i mai bun la Sectorul 1 băiatul de la SRI, G Tută?!

      Asta n-are nicio greață să lucreze “brici” cu Păcurariu de la postul TV rusofil Realitatea Plus și cu Dracea direct de la Moscova. Adică, Romprest.

    • @Mas cum a facut praf sectorul cand deja era praf? Ba, voi inca mai aveti tupeu sa vorbiti dupa atatia ani de prapad?

  4. Bravo! Te sustin!

  5. Si s-au lansat, Simion, Pavelescu, Lasconi , selecta companie .

    • Lasconi chiar e selcta sau tu esti prea incuitat sa vezi si pui egal intre ceilalti?

    • Nu cred ca va câștiga dar o sa facă o figura frumoasa. Fata de constipații de la PSD și PNL chiar e o persoana naturala și nu are fariseismul și falsitatea lui Simion.

    • Reformarea USR trebuie să însemne apelul către cei care au părăsit partidul pentru a-l vota pe Ștefănuță în semn de protest față de topirea USR în masa de partide conservatoare care gândesc în esență la fel. Nu văd cum poate Lasconi să facă asta. Greșeala lui Drulă a fost fix batista pe țambal și alianța cu PMP și FD, care sunt doar niște așchii conservatoare de PNL. Diferențiatorul USR era că măcar era deschis față de liberalismul social, spre deosebire de celelalte partide. Altfel nu va face decât ca, în termen de 5 ani, să se topească în PNL.

  6. Mult succes Elena!

  7. Ce priza la public au astia din televiziuni bai nene 😂😂😂 Firea, Rares Bogdan, Lasconi. Fortz@ Rromania

  8. Butilor, cum vă așteptați să se modifice ceva în țara asta dacă oamenii din societatea civilă nu se implică în politică si se limitează la acțiunile din sfera activismului civic? Eu unu o felicit ca s-a implicat în politica si mi-aș dori să fie mai mulți ca ea implicați. Bineînțeles, nu toți sunt curați ca ea, dar dacă nimeni nu se implică nu se schimbă nimic. Baftă Elena!

  9. După hoția de la locale și europarlamentare am declarat că acelea au fost ultimele alegeri la care am mai participat. Nu ar fi avut rost să mai irosesc nimic din timpul meu pentru a face figurație. După anunțul doamnei Elena Lasconi mă voi duce, indiferent de rezultat și ca mine se vor mai duce 9-10 milioane. Dacă se vor repeta hoțiile din 9 iunie, cred că România va lua foc. La propriu.

    • Dupa cum scrii, nu cred ca vei pleca niciunde. Si in plus vei vota de fiecare data…asa ca las-o balta. USR-ul are nevoie de o reforma serioasa, avand in frunte o persoana care nu se teme sa aiba alte opinii decat partidul, SI asta e dna Lasconi.

    • @hans2 nu te inteleg (si cred ca nici tu)”
      1. robyn nu a zis ca pleaca nicaieri a zis ca se va duce la vot
      2. „avand in frunte o persoana care nu se teme sa aiba alte opinii decat partidul”? atunci ce cauta in partid persoana aia?

    • Lozinca rusofila clasica: „votul meu nu conteaza”. Voteaza mai mult decat pot ei fura, it’s that easy.

  10. mult succes, cred ca poate sa dinamizeze si sa uneasca electorarul de dreapta, si sa faca o surpriza placuta la parlamentare si prezidentiale … dar cel mai importanta sa aduca increderea in USR … cat de bine ar fi pentru ROMANIA un tur doi cu Lasconi vs Geoana

    • Lasconi presedinte? 😂😂😂

    • AndreiB … tu il vrei pe geoana presedinte…

    • Doar daca Geoana va fi candidatul psd, altfel nu exista tur 2 fara psd(care au 35% garantate). Partea misto e ca ciumatii pierd mereu in turul 2.
      Lasconi e singura varianta cu sanse a usr-ului. Usr-ista dar conservatoare, gagica dar „”coioasa””, poporana, inclusiv cu un mic procent de topenie….e exact ceea ce trebuie, mai ales dupa intepata suina germana

    • @mara din contra, ar fi prea frumos sa avem o femeie ca Lasconi presedinte

  11. Despre protestul de la Victoriei iar nimic, G4Media??? Ati luat-o pe urmele televiziunilor platite?

    • intradevar , nici g4 nici hotnews nu prea mai scriu despre S1 si S2 , subiecte care ar trebui sa fie pe primul loc

    • Nu e nimic de scris, Armand a fost praf, a pierdut pe bune. Am votat-o în 2020 și acum l-am votat pe Tuță sa scăpăm de ea. Femeia e falsa, mincinoasa, ipocrita , tupeista și incompetenta.

    • @Mas, asa voteaza USL, o sa fie mult mai bine, aceiasi care au fost 35 de ani si care au facut totul ca sa blocheze proiectele lui Clotilde. Usor de prostit mai sunt unii.

    • @mas nu te deranjeaza deloc invartelile din pix ale voturilor? nu te deranjeaza deloc ca ai votat un securici?

  12. De ce nu l-au propus pe Stelian Ion …

    • Pai stii, un lider adevarat isi anunta singur candidatura si nu asteapta sa fie propus. Imi place de Stelian, dar nu cred ca este un lider.

  13. Dacă doamna Lasoni va reuși să între în cursa pentru funcția supremă în stat, vom asista la trei mari mișcări cu efectele acestora:
    1. Se va dezlănțui o campanie murdară la adresa domniei sale, cum rar ne-a fost dat să vedem. Atât în audio-vizual cât și în online;
    2. Marcel Ciolacu nu va candida, convins fiind că va pierde. Tot;
    3. Mobilizarea la vot a României „tăcute și decente” va zdrobi stânga, nu doar la scrutinul prezidențial ci inclusiv la alegerile parlamentare. Orice tentativă de anulare a voinței electoratului de dreapta, prin schimbarea rezultatelor în spatele ușilor închise va fi urmată de un vulcan de proteste, mult peste cele din 10 august. În toată țara.
    Tic-tac, tic-tac…

    • Puteti sa terminati cu sabloanele astea stupide gen „va zdrobi stanga”, „va pierde tot”, „ti -tac, „, etc… Atitudinea asta am vazut-o doar la obosita aia de Armand si am vazut ce a reusit. In fine, oamenii o vor vota pe Lasconi ( nu USR) doar pentru ca e in antiteza cu fariseii de Ciolacu, Ciuca, Simion.

  14. Felicitari, dna Armand pentru pozitia pe care ati avut-o fata de interlopii di delapidatorii din administratie.
    Am ramas cu o idee importanta de la Clotilde Armand, schimbarea incepe de sus in jos. Trebuie sa ai primari care sa dea in judecata, in cileag, sa expuna practicile de coruptie. Asa scapa de ele, iar noi nu mai trebuie sa consumam atata timp sa ne plangem la o administratie surda. Ca doar cu plansetele am ramas. Pana nu vom avea niste lideri care sa stie sa infkuwnteze schimbarea, onsa ne calce toti prostii pe grumaz. Rusine presa muta!
    Multumim, Clotilde!

  15. Si-a anuntat candidatura, dar n-are nici o sansa!!! Seidler scrie pe USR. Doar nu vor lasa parditul pe mana unui membru pe care au vrut sa-l excluda!!!!! Restul e can-can!

  16. Va fi greu fiindcă nimeni nu investește într-un partid anticorupție. Iar în campania electorală presa va uita iar că există USR.

  17. 1. Nu-mi place de Lasconi, vorbarie prea multa, aduce un pic cu doamna Gabi, pare falsa.
    2. Daca va candida si castiga va fi meritul USR/un vot impotriva lui Ciuca/Ciolacu/Geoana, sa nu confundam distributia votului la locale cu votul la prezidentiale.
    3. Apare prea des pe la televiziuni controversate si se simte in largul ei.
    4. De la o primarie castigata cu 11000 de voturi la functia de presedinte e cale lunga.
    5. Daca USR merge cu Lasconi si pierde, asta ne condamna la inca 10 ani de vreun „marcel”, chiar daca numele lui e Ciuca.
    6. Bolojan, Drula, Nicusor Dan as vota, Lasconi nu prea.

  18. Lasconi înseamnă schimbarea radicală în partid,prin ideea unei noi echipe de conducere,a unui program politic,chiar a unui program de guvernare propus și unei strategii în doi pași accelerate ,care să însemne asumarea de către președinte a funcției prezidențiale și pregătirea partidului pentru parlamentarele din toamnă.Dominic Fritz și Lucian Viziteu nu sunt adepții unui astfel de plan,pentru că nu-și asumă președinția(din câte știu ,dl.Fritz nu are în prezent cetățenia română,deci teoretic nu ar putea candida la președinție).Ar fi bine ca cel care vine să coaguleze partidul,să elimine disensiunile și să-și formeze prin construcție,dialog și strategie o echipă de conducere unitara,grupată în jurul unui program politic și a unor obiective clare.

    • Sa nu uitam ca, partial, rezultatul obtinut de USR este si din cauza doamnei care a preferat sa-si rezolve anumite probleme de imagine cu o fiica membra a comunitatii LGBT, pentru o potentiala candidatura la prezidentiale. De aici tot scandalul cu retragerea si restul.
      Pe pagina ei de facebook totul este doar despre ea, nimic de sustinere pentru Clotilda si Mihaiu.

    • si cam de unde sa stiu ce reprezinta lasoni? pana la scandalul cu fata ei habar nu aveam cine e.

  19. Schimbati modul de votare, altfel muriti cu dreptatea in mana.

    5% voturi anulate la aproape 50% votanti reprezinta 10% – foarte mult; si acolo unde sunt diefrente de cateva voturi, este evident frauda.

    Daca se mai mentine votul cu stampila, se arunca votul in derizoriu.
    La fel ca si votul intr-un singur tur.
    Asta nu este democratie – nu mai are rost sa mergi la vot cand iese cine vrea sistemul.

  20. I am pierdut si p’astia de la USR…

  21. Felicitări, Nicușor Dan! Mafia roșie a coborât din șa, de nevoie. Sârma s-a ofilit în ploaie. Ciolacu nu are nicio șansă la prezidențiale, nu are nici stofă, nici capacitate… poate, în duel cu hauristul, să candideze la șef de tribună.
    O susțin pe E. Lasconi.