G4Media.ro

Din cei 24 șefi de promoție ai colegiilor ieșene de elită unul…

sursa foto: Pixabay

Din cei 24 șefi de promoție ai colegiilor ieșene de elită unul singur vrea să studieze în afara țării / Aproape toți vor să rămână în Iași

Din cei 24 de tineri din Iași, elevi care au devenit în această vară șefi de promoție la primele cinci licee de prestigiu, doar unul a anunțat că intenționează să-și continue studiile în străinătate, anunță Ziarul de Iași.

Este pentru prima dată în ultimii ani când marea majoritate a celor mai buni absolvenți de liceu din județ, când vor să continue studiile în țară. Mai mult, au indicat Iașul și universitățile de aici.

Acești tineri au obținut cele mai mari medii în cei patru ani de liceu, și au traversat perioada dificilă a începerii clasei a IX-a în regim online, din cauza pandemiei. Au povestit despre parcursul lor școlar, despre greutățile întâmpinate în obținerea celor mai mari note, dar și despre planurile lor  de viitor.

Promoția 2024 aduce în prim-plan 8 șefi de promoție la Colegiul „Costache Negruzzi”, 5 la Colegiul „Emil Racoviță”, 4 la Colegiul „Mihai Eminescu”, 4 la Colegiul Național și 3 la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”.

Roxana-Teodora Palade, absolventă a clasei a XII-a E, specializarea Științe ale Naturii, a încheiat liceul cu media 10.

Pe parcursul liceului, Roxana s-a concentrat mult pe activitățile extrașcolare, coordonând proiecte precum Science Week și Arts Week și organizând trupa de teatru a școlii, dar și radioul școlii. „Am încercat să îmi diversific activitățile. Doresc să dau admiterea la Facultatea de Medicină Generală și sper să fiu cea mai bună în ceea ce fac”, anunță absolventa Colegiului „Costache Negruzzi”.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Corect. Sunt copii destepti asa ca nu au de ce sa plece acum. Vor pleca la Master ca ies mult mai ieftin si stau la mama si la papa acasa. Doar unul vrea sa plece in America sau UK

  2. Pai unde sa plece ? Olanda nu are locuri de cazare si extrema dreapta inchide o parte din cursurile in lb engleza..UK costa 30-40.000 lire pe an si sunt 10-20 pe loc la Universitatile bune. In Franta sau Germania trebuie sa fii fluent iar accesul este extrem de limitat la Uni de top.