G4Media.ro

Industria robotică germană se confruntă cu concurenţa puternică din China

Sursa foto: Unsplash / Possessed Photography

Industria robotică germană se confruntă cu concurenţa puternică din China

Sporirea concurenţei din China afectează perspectivele industriei robotice din Germania, care deja se confruntă cu un declin al comenzilor, pe fondul dificultăţilor economiei interne, a declarat un reprezentant al Asociaţiei Industriei Mecanice VDMA pentru agenția Reuters, citată de Agerpres.

„Concurenţa este aprigă. Mulţi furnizori chinezi au înregistrat creşteri semnificative pe pieţele lor interne şi acum se extind în Europa”, susţine Frank Konrad, şeful departamentului de robotică şi automatizare din cadrul VDMA.

Germania, care odată era un pionier în multe tehnologii, se confruntă acum cu o scădere a activităţii economice, pe fondul costurilor ridicate cu energia şi al majorării dobânzilor, precum şi a investiţiilor reduse din cauza birocraţiei.

Comenzile străine sunt principalul motor de creştere al industriei germane de robotică şi automatizare, a declarat Konrad. În primele patru luni din acest an comenzile interne au scăzut cu 15% comparativ cu perioada similară din 2023, iar cele din străinătate au crescut cu 21%.

Jucătorii majori din sector sunt gigantul Siemens AG şi producătorul german de roboţi Kuka AG, care fost preluat de grupul chinez Midea.

VMDA şi-a înjumătăţit previziunile privind vânzările anuale în acest sector, conform datelor analizate de Reuters. Asociaţia se aşteaptă acum la o creştere a vânzărilor de 2% în acest an, la 16,5 miliarde de euro, aproape de nivelul din 2023.

În 2023, vânzările au urcat cu 13% după majorarea comenzilor post-pandemie.

Până acum vânzările din acest an sunt sprijinite de comenzile solide de anul trecut, a explicat Konrad.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Normal, in UE trebuie să dai un salariu, să respecți reguli și reglementări pentru a produce un robot. Pretul final va avea și salariatul, birocrația, regulile și reglementările in el! Produsul chinezesc nu va avea asa ceva.

  2. Cea mai mare greșeală făcută de Occident ,să construiești in China fabrici și să aduci tehnologie.Aștia fura cam tot ce găsesc (la furat mă refer la copierea tehnologiilor occidentale)

  3. faptul că au dat pe mâna chinezilor Kuka în 2016 n-are nicio treabă cu subiectul, presupun…