G4Media.ro

Vladimir Putin va efectua o vizită în Vietnam, spre nemulțumirea SUA

Sursa foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin va efectua o vizită în Vietnam, spre nemulțumirea SUA

Președintele rus Vladimir Putin va vizita săptămâna aceasta Hanoi, capitala Vietnamului, au anunțat mai mulți oficiali, o vizită care subliniază proximitatea țării față de Rusia și care a declanșat o reacție dură din partea Statelor Unite, potrivit Reuters.

Se așteaptă ca Vladimir Putin să se întâlnească cu noul președinte al Vietnamului, To Lam, și cu alți lideri în timpul vizitei sale de două zile la Hanoi, programată pentru miercuri și joi, chiar dacă acesta face obiectul unui mandat de arestare din partea Curții Penale Internaționale (CPI).

Cu această ocazie, se așteaptă ca Vladimir Putin să anunțe acorduri în sectoare precum comerțul, investițiile, tehnologia și educația, au declarat pentru Reuters doi oficiali.

Discuțiile ar putea aborda și subiecte mai sensibile, au precizat oficialii, cum ar fi armamentul – Rusia este, din punct de vedere istoric, principalul furnizor de armament al Vietnamului – contractele energetice și tranzacțiile financiare dificile între cele două țări din cauza sancțiunilor americane împotriva băncilor rusești.

Statele Unite, cel mai mare partener comercial al Vietnamului, au reacționat puternic la anunțul vizitei lui Vladimir Putin. Vietnamul, care nu a fost prezent la conferința privind pacea în Ucraina, desfășurată în acest weekend în Elveția, nu este membru al CPI.

„Nicio țară nu ar trebui să-i ofere lui Putin o platformă pentru a-și promova războiul de agresiune și să-i permită să-și normalizeze atrocitățile”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al ambasadei SUA la Hanoi.

„Dacă el [Vladmir Putin] poate călători liber, ar putea să normalizeze încălcările flagrante ale dreptului internațional de către Rusia”, a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la invazia Moscovei în Ucraina în februarie 2022.

Ministerul vietnamez al Afacerilor Externe nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...