G4Media.ro

Nicolae Ciucă a explicat de ce vrea PNL să mute alegerile prezidențiale…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă a explicat de ce vrea PNL să mute alegerile prezidențiale în decembrie: în septembrie începe școala, iar vara nu poate fi făcută campanie / Decizia finală va fi luată miercuri de coaliția PSD-PNL

Președintele PNL Nicolae Ciucă a explicat luni de ce vrea să mute alegerile prezidențiale în decembrie, în ciuda faptului că la începutul anului agrease cu PSD ca prezidențialele să fie organizate în septembrie. Ciucă a spus despre acea decizie că a fost ”convenită, fără să fie formalizată”.

Ciucă a spus că principalele două motive pentru care PSD vrea alegerile în septembrie sunt evitarea suprapunerii peste deschiderea școlii și imposibilitatea de a face campanie electorală în timpul verii.

”E adevărat că atunci cand am discutat calendarul, s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data să fie septembrie. Însă după modul în care s-au desfășurat alegerile din 9 iunie și după feedback-ul din teritoriu, în principal de la părinți, despre cum s-a perturbat activitatea școlară, am văzut că cei care au examene de bacalaureat și evaluare s-au simțit afectați. Mai mult, urmează o perioadă de vară, până în septembrie, e perioadă de vacanță și concendii. Și eu cred că interesul cetățeanului trebuie să se concretizeze în dezbateri care să convingă ce se va proiecta în dezbatere, astfel ca cetățenii să aleagă conștient”, a spus Ciucă într-o declarație de presă.

El a spus că o decizie urmează să fie luată miercuri în coaliția PSD-PNL.

Întrebat dacă nu și-a dat seama că sunt probleme cu începerea școlii atunci când a fost de acord inițial cu organizarea alegerilor în septembrie, Ciucă a spus că există o ”problemă la nivelul Autorității Electorale Permanente”, care nu a închis rezultatele finale nici la 8 zile după alegerile.

AEP e condusă de Toni Greblă, susținut de PSD.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. de parca noi ne luam dupa ce ne spun ei in campanie. nici cand dau in scris in programul de guvernare sau in planul de tara nu se tin de cuvint.
    Atat se poate: marketing, treaba e besteffort spre minim

  2. Partidul peformanta a lui peste prajit…pana cand ati luat decizia nu stiati ca este vacanta si ca nu se poate face campanie? Eh, au vazut ca nu stau prea bine si vor sa mai castige timp sa mai recupereze din voturile pierdute in favoarea PSD-ului si eventual sa mai ia cateva explotand degringolada USR-ului

  3. da ei fac bambilici cu data alegerilor si noi stam pe margine si mancam seminte? La ce (ne)alegeri am avut ma gandesc ca mai bine fac ei alegeri la Snagov si termina circul