G4Media.ro

Hidratarea corectă la debutul unei veri cu temperaturi record: doi sau trei…

Hidratarea corectă la debutul unei veri cu temperaturi record: doi sau trei litri de apă pe zi?

Suntem abia la începutul primei luni de vară și deja temperaturile au atins valori record, astfel că hidratarea devine un subiect crucial. Întrebarea „Câtă apă ar trebui să bem zilnic în zilele caniculare?” este frecventă, dar răspunsul nu este întotdeauna  unul standard. De la caz la caz, în funcție de activitățile zilnice și de expunerea la căldură, necesarul de apă pentru o persoană poate varia semnificativ.

Ce e important de reținut este că acum, mai mult ca oricând, nu trebuie să facem rabat de la apă. Privarea de hidratare poate conduce la reacții severe ale organismului și la complicații delicate pe care, credem noi, nimeni nu și le dorește.

Vă prezentăm, așadar, un scurt ghid practic pentru o hidratare optimă în decursul verii caniculare ce tocmai a început.

Dar mai întâi: De ce este importantă hidratarea?

Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului. Aceasta ajută la reglarea temperaturii corpului, lubrifierea articulațiilor, transportul nutrienților și oxigenului către celule și la eliminarea deșeurilor prin urină și transpirație. În condiții de temperaturi extreme, pierderea de apă prin transpirație crește considerabil, ceea ce poate duce rapid la deshidratare dacă nu consumăm suficientă apă.

Doi sau trei litri de apă pe zi?

Recomandarea clasică este să consumăm aproximativ 2 litri de apă pe zi. Totuși, această cantitate poate fi insuficientă în zilele toride de vară, mai ales dacă petrecem mult timp afară sau facem exerciții fizice. În astfel de situații, necesarul poate crește la trei litri sau chiar mai mult.

Factori care influențează necesarul de apă

Nivelul de activitate fizică este un factor important. Cu cât suntem mai activi, cu atât pierdem mai multă apă prin transpirație. Sportivii sau persoanele care lucrează afară ar trebui să consume mai mult de doi litri pe zi. Temperaturile ridicate și umiditatea crescută accelerează pierderea de lichide. Anumite afecțiuni, cum ar fi febra, infecțiile sau problemele renale, pot necesita un aport crescut de apă. Dieta influențează și ea hidratarea; alimentele bogate în apă, precum fructele și legumele, contribuie la hidratarea zilnică, dar alimentele sărate pot influența necesarul de apă.

Sfaturi pentru o hidratare corectă

Pentru a vă menține hidratați, beți apă regulat și nu așteptați să simțiți sete.

Consumați alimente bogate în apă, cum ar fi pepenele, castraveții și portocalele. Evitați băuturile diuretice precum cafeaua, ceaiul negru și băuturile alcoolice, care pot contribui la deshidratare. Ajustați aportul de apă în funcție de activitate; dacă faceți exerciții fizice sau petreceți mult timp afară, asigurați-vă că beți apă suplimentar.

E foarte ușor acum să beți apă eficient, responsabil și sustenabil. La Fântâna oferă servicii ideale de hidratare printr-un portofoliu variat de abonamente cu purificatoare de apă care pot fi conectate la rețeaua de apă potabilă, oferindu-vă astfel o apă bună de băut – rece sau la temperatura camerei, și, în cazul unor echipamente chiar carbonatată – nelimitat, oricând doriți.

De ce să optați pentru un purificator de apă? Hidratarea „de acasă” este cea mai sigură și eficientă cale de a vă asigura că vă mențineți hidratați în timpul acestor zile caniculare de vară – nu trebuie să vă mai opriți din drumurile voastre să cumpărați apă la PET, puteți să vă reîncărcați sticla reutilizabilă direct de la purificatorul de acasă. Cam cât de confortabil e să ai apă rece la dispoziție oricând dorești, fără să mai fii nevoit să o stochezi în frigider în diverse recipiente?

Mai mult, ca hidratarea să fie cât mai ușoară și accesibilă, La Fântâna propune în oferta sa și sticle reutilizabile pe care le puteți folosi în drumurile voastre, la birou și chiar și acasă, contribuind astfel la un comportament sustenabil dar și la o hidratare confortabilă – e mai simplu și mai elegant să ai propria sticlă din care să bei apă decât să cumperi ori de câte ori îți e sete PET-uri de la magazin.

În loc de încheiere, vă amintim că temperaturile record din ultimii ani și chiar și de la debutul acestei veri sunt consecința unor practici nesustenabile și nerezonabile pe care le-am avut de-a lungul ultimelor decade,  prin care am ajuns, în mod inevitabil, să sufocăm natura cu PET-uri.

Alegând soluțiile oferite de La Fântâna, nu doar că vă mențineți hidratați  în aceste zile toride, dar faceți și un pas important către protejarea mediului înconjurător.  Azi un purificator, mâine o sticlă reutilizabilă, fiecare gest devine parte dintr-un efort colectiv prin care încercăm să restabilim echilibrul natural și să combatem comportamentele nesustenabile care ne fac un deserviciu în primul rând nouă, oamenilor, și apoi naturii înconjurătoare.

Și nu uitați, beți apă, multă apă!

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează