G4Media.ro

Oficial maghiar: Ungaria nu va susține numirea Ursulei von der Leyen pentru…

Sursa Foto: Facebook/ Janos Boka

Oficial maghiar: Ungaria nu va susține numirea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene, dar este de acord cu toate celelalte nume din pachetul de negocieri

Ungaria nu va susține numirea Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene, dar este de acord cu toate celelalte nume din pachetul de posturi de conducere, a declarat un oficial maghiar de rang înalt pentru Politico.

„Ar fi foarte dificil pentru Ungaria să o susțină pe von der Leyen pentru un al doilea mandat”, a declarat ministrul ungar al UE, János Bóka, într-un interviu acordat POLITICO în marja reuniunii liderilor.

Dar Ungaria nu s-ar opune restului unui pachet care include pe portughezul António Costa ca președinte al Consiliului European, pe malteza Roberta Metsola la șefia Parlamentului European și pe estonianca Kaja Kallas ca diplomat de top al UE.

„Relația dintre președintele Comisiei și Ungaria ca stat membru a fost mai puțin ideală. Din aceste motive, ne va fi foarte greu să o susținem pentru un al doilea mandat”, a adăugat Bóka.

El a mai spus că partidul de guvernământ din Ungaria, Fidesz, nu a luat încă o decizie dacă va cere să se alăture grupului de extremă dreapta Identitate și Democrație sau grupului conservator Conservatori și Reformiști Europeni din Parlamentul European, în pofida unei întâlniri între Giorgia Meloni și premierul Viktor Orbán în cursul zilei de luni. Frații lui Meloni din Italia se află în ECR.

Alegerile din UE au arătat că „este nevoie de o nouă dreaptă politică, care să fie la dreapta PPE. Există posibilitatea ca ECR și ID să fie mai puternice și există posibilitatea unei restructurări și pe dreapta. Și cred că, din moment ce Fidesz a fost întotdeauna unul dintre polii din acest spectru politic, este foarte greu de imaginat această restructurare pe dreapta fără Fidesz”, a adăugat ministrul.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Putin…daca il putem pune pe Putin, da, de acord. Boz ori spu cati.