G4Media.ro

Polițiștii locali din Sectorul 1 acuzați că luau șpagă de la firmele…

Sursa foto: Facebook Floretina Iordache

Polițiștii locali din Sectorul 1 acuzați că luau șpagă de la firmele controlate scapă de arestul preventiv / Decizia instanței este definitivă

Polițiștii locali din Sectorul 1 acuzați că luau șpagă de la firmele controlate scapă de arestul preventiv. Curte de Apel București a decis plasarea acestora în arest la domiciliu.

Decizia instanței este definitivă.

Dragoş George Voinea, şeful controlului firmelor din Poliţia Locală Sector 1, Florentina Iordache și Mariana Roxana Avram, angajate la Poliția Locală Sector 1, au fost arestaţi preventiv, în 5 iunie, într-un dosar DNA în care sunt acuzaţi că ar fi luat mită de la firmele controlate.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada 2023 – 2024, în contextul efectuării unor controale la mai multe societăţi comerciale cu puncte de lucru în Sectorul 1 al Capitalei, cei trei ar fi pretins de la reprezentanţii acestora sume de bani cuprinse între 2.500 euro şi 14.000 euro (în total 26.500 euro) şi ar fi primit, în total, sumele de 18.000 euro şi 2.500 lei.

„Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de inculpaţi, printre altele, pentru a confisca o sumă de bani inferioară celei realizate ilicit de una dintre societăţile controlate (s-ar fi dispus confiscarea doar a sumei de 214.708 lei, nicidecum a încasărilor totale – aproximativ 1.353.000 lei), a aplica rapid sancţiuni contravenţionale astfel încât societatea controlată să nu acumuleze încasări prea mari în perioada suspendării activităţii, iar sumele obţinute ilicit de societate, în perioada suspendării, să fie confiscate doar parţial şi a nu aplica sancţiuni contravenţionale pentru lipsă autorizaţie de funcţionare”, se precizează în comunicat.

De asemenea, anchetatorii spun că, în perioada 11 – 20 ianuarie 2023, Marina-Roxana Avram şi Florentina Iordache ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri (cercetat într-un dosar penal pe linie de disciplină în construcţii) suma de 6.000 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unui lucrător din cadrul Secţiei 1 Poliţie şi că, printr-un intermediar, îl va determina pe acesta să dispună în cauza respectivă o soluţie favorabilă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vai, dar ce surpriză! Nu se aștepta nimeni, nu-i așa?
    Oricum s-au prescris faptele, nu-i așa domnilor și doamnelor judecători?

  2. Cum sa nu scape infractorii de pedepse tocmai in tara infractorilor?! Toate legile date de 10 ani incoace de la recursul compensatoriu pana la prescriptie au fost faurite tocmai in favoarea lor

  3. Garantat vor scapa.. doar sa se mai raceasca subiectul. Acum primar la 1 este cine trebuie asa că lucrurile se vor aranja in spiritul noii oranduiri confirmate de alegerile locale!