G4Media.ro

Chestorul Mihai Rus a fost pus sub control judiciar. Șeful Inspectoratului de…

Sursa foto: Poliția Rutieră

Chestorul Mihai Rus a fost pus sub control judiciar. Șeful Inspectoratului de Poliție Cluj e acuzat că i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul de conducere

Procurorii DNA l-au pus marți sub control judiciar pe chestorul Mihai Rus, șeful Inspectoratului de Poliție Cluj, pe șeful Poliției Rutiere Cluj și doi agenți de poliție, au declarat pentru G4Media surse judiciare.

Mihai Rus fusese reținut luni de procurori, care îl acuză că i-ar fi determinat pe subalterni să nu-i suspende permisul de conducere. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații, potrivit unui comunicat de luni al DNA.

Mihai Rus nu are voie să intre în contact cu Rotar Mircea Aurelian, Paşca Ioan Raul, Mureşan Claudiu Cătălin, Ţoc Sebastian şi Neag Ciprian şi să nu conducă autovehicule pe drumurile publice sau în afara acestora, potrivit surselor citate.

Chestorul Mihai Rus ar fi nepotul fostului ministru de Interne PSD Ioan Rus.

Mai multe percheziții DNA au avut loc luni dimineață la Inspectoratul de Poliție Județean și la Poliția Rutieră Cluj.

Șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, ar fi fost oprit noaptea de un echipaj în Cluj-Napoca, la finalul lunii aprilie, după ce mașina sa ar fi fost înregistrată pe radar cu viteza de 120 km/h, potrivit surselor G4Media.

Șeful IPJ s-ar fi înțeles cu agenții de poliție să nu fie sancționat, iar ulterior, după ce a primit o adresă, ar fi completat-o cu numele soției sale, au relatat aceleași surse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Comasații au avut grijă să instaleze la conducerile inspectoratelor doar slugi numite, la fel ca și la celelalte instituții ale statului eșuat.