G4Media.ro

Traficul maritim din Strâmtoarea Dardanele, în nord-vestul Turciei, a fost perturbat în…

Sursa Foto: Google Maps

Traficul maritim din Strâmtoarea Dardanele, în nord-vestul Turciei, a fost perturbat în urma unui incediu de pădure

Traficul maritim intens din Strâmtoarea Dardanele, în nord-vestul Turciei, a fost suspendat marţi pe un sens din cauza unui incendiu de pădure, a anunţat paza de coastă turcă, transmite AFP, conform Agerpres.

„Traficul maritim (…) a fost suspendat temporar pe direcţia nord-sud”, a anunţat paza de coastă pe reţeaua de socializare X.

Un sat din districtul Eceabat, în provincia Canakkale, a fost evacuat în faţa flăcărilor care înaintau, a anunţat guvernoratul provinciei într-un comunicat de presă.

Nouă avioane, şase elicoptere şi peste 360 de pompieri au fost dislocaţi în zonă, a informat pe X ministrul Agriculturii, Ibrahim Yumakli.”Încă o dată, focul a început în timpul unei arderi de mirişte înainte de a se extinde la pădure”, a spus Yumakli.

O graniţă naturală între Europa şi Asia, Strâmtoarea Dardanele leagă Marea Egee de Marea Marmara, care spală ţărmurile sudice ale Istanbulului.

Aproximativ 44.892 de nave au trecut prin această strâmtoare în 2023, potrivit Ministerului Transporturilor din Turcia, aproape dublul traficului pe Canalul Suez şi mai mult decât triplul traficului prin Canalul Panama.

Provincia Canakkale este o destinaţie turistică populară, care găzduieşte situl ruinelor antice din Troia. În secolul al XX-lea, a fost scena Bătăliei de la Dardanele (martie 1915-ianuarie 1916), una dintre cele mai sângeroase înfrângeri ale forţelor aliate în timpul primului război mondial împotriva Imperiului Otoman.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează