G4Media.ro

UEFA Euro 2024: Portugalia câștigă in extremis confruntarea cu Cehia, scor 2-1…

Facebook/UEFA Euro 2024

UEFA Euro 2024: Portugalia câștigă in extremis confruntarea cu Cehia, scor 2-1 / Programul meciurilor de miercuri

Portugalia a câștigat împotriva Cehiei printr-un gol marcat în minutul 90+2. Această victorie pune capăt primei etape din faza grupelor.

Prima repriză a fost dominată de Portugalia, care a atacat constant, dar tabela a rămas neschimbată până la pauză. În repriza secundă, Cehia a deschis scorul printr-un șut frumos al lui Lukas Provod, însă avantajul a durat doar 7 minute. Nuno Mendes a trimis cu capul în careu, iar portarul ceh a respins mingea în coechipierul său Hranáč, rezultând un autogol, al treilea din acest turneu. Pe final, când părea că nimic nu va despărți cele două echipe, Francisco Conceição a adus victoria Portugaliei după ce apărarea cehă nu a reușit să respingă o minge aparent ușoară.

Francisco Conceição (21) a marcat golul victoriei la doar 2 minute după ce a intrat pe teren, devenind al treilea cel mai tânăr marcator al Portugaliei, după Renato Sanches și Cristiano Ronaldo. De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul jucător care a participat la 6 Campionate Europene, conform UEFA.

La finalul meciului, mijlocașul portughez Vitinha a fost desemnat Jucătorul Meciului. „A controlat ritmul de joc, a încercat multe pase cu un procentaj mare de reușită. A fost esențial în forțarea recuperărilor, făcând o serie de intercepții importante.”, a declarat Comisia de Observatori Tehnici a UEFA.

Meciurile așteptate astăzi

Ziua de miercuri aduce trei meciuri din cadrul UEFA Euro 2024: Croația – Albania de la ora 16:00, Germania – Ungaria de la ora 19:00 și Scoția – Elveția de la ora 22:00. Partidele se vor putea vedea pe Pro TV, cu excepția duelului dintre Germania și Ungaria, care va fi transmis de Pro Arena.

Croația – Albania deschide ziua de miercuri într-o confruntare a codașelor grupei B. Ambele naționale au pierdut în prima etapă, Croația cu 0-3 în fața Spaniei, în timp ce Albania a pierdut la limită, 1-2, cu Italia, după ce stabiliseră recordul de cel mai rapid gol la Euro. Meciul dintre cele două se va juca pe Volksparkstadion din Hamburg și se așteaptă să fie un duel deschis, deoarece ambele au nevoie de victorie pentru a mai spera la calificare.

A doua etapă din grupa A se deschide cu meciul dintre Germania și Ungaria de pe Stuttgart Arena din Stuttgart. Partida începe la ora 19:00 și poate fi una care să decidă deja soarta ambelor echipe. În etapa anterioară, Germania a zdrobit-o pe Scoția în meciul de deschidere cu scorul de 5-1, în timp ce Ungaria a pierdut, neașteptat prin proporțiile scorului, cu 3-1 în fața Elveției.

Ziua Euro se încheie cu partida dintre Scoția și Elveția pe RheinEnergieStadion din Köln. Scoția vine după dezastrul cu Germania și speră la o victorie pentru a rămâne în cărți. De cealaltă parte, Elveția are un boost de moral după victoria împotriva Ungariei. Cele două echipe se întâlnesc pentru prima dată după 18 ani. În 2006 s-a jucat ultimul duel Elveția – Scoția, terminat 3-1 în favoarea elvețienilor, potrivit UEFA.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...