G4Media.ro

Terapia BOBATH pentru adulți cu afecțiuni neurologice grave, aplicată în Spitalul de…

Terapia BOBATH pentru adulți cu afecțiuni neurologice grave, aplicată în Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”

Terapia BOBATH se bazează pe capacitatea creierului de a se adapta la schimbări și de a se reorganiza și recupera după leziuni neurologice. Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” este unul dintre puținele spitale din România care aplică terapia BOBATH în cazul pacienților adulți.

Această terapie a fost inițiată pentru tratamentul copiilor cu encefalopatie de către soții Bobath, specializați în recuperarea medicală a copiilor cu dificultăți de mișcare. Acum, tratamentul este aplicat și adulților, în clinici renumite din străinătate. Terapeuții Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” au fost pregătiți în Grecia pentru acest tip de terapie inovativă și deosebit de apreciată pentru eficiența sa.

Terapia BOBATH este folosită în recuperarea medicală a pacienților adulți cu afecțiuni neurologice pentru a stimula căile senzoriale și motorii ale acestora și pentru a facilita mișcarea normală și controlul motric, în special în rândul pacienților hemiplegici (n.r.paralizați pe o jumătate din corp).

Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” folosește principiile terapiei BOBATH, prin care pacienții hemiplegici trebuie să reînvețe senzația mișcărilor, fără control vizual.

În timpul unui accident vascular cerebral (AVC), o parte a creierului este inundată cu sânge provenit din spargerea unui vas cerebral și, în acest fel, celulele nervoase mor, nemaiputând fi oxigenate. Odată cu pierderea celulelor nervoase, creierul ”uită” comenzile pe care le transmitea corpului, iar pacientul trebuie să reînvețe acțiuni ce par instinctuale, precum respirația, mersul, privitul, mâncatul, vorbitul etc.

Tehnicile BOBATH aplicate de kinetoterapeuți încurajează pacienții să se miște în mod cât mai normal și eficient, prevenind tiparele de mișcare anormale și efortul fizic excesiv.

Activitățile motorii au scop bine determinat, cum ar fi comenzile să ședem, să vorbim, să mergem spre toaletă, etc. Comenzile pot fi verbale, nonverbale, gestuale și combinate (verbal + gestual) în funcție de starea pacientului. Kinetoterapeuții sunt super specializați și efectuează în mod repetat anumite exerciții, fără să obosească inutil pacientul și până la obținerea rezultatelor urmărite.

Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” înregistrează rezultate dovedite în orice tip de recuperare medicală – recuperare post-operatorie, recuperare post-traumatică, recuperare neurologică după accident vascular cerebral (AVC).

Cele mai multe cazuri sunt grave și foarte grave, cărora cei mai mulți specialiști nu le oferă șanse de recuperare. Cu 55 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți, din peste 180 de angajați, și peste 150 de echipamente de ultimă generație în recuperarea medicală, Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava” a reușit să repună pe picioare, la propriu, peste 7.000 de pacienți în doar șase ani de funcționare.

În Spitalul de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”, pacienții internați beneficiază de câte două ședințe de kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic, în fiecare zi.

În Spitalul ”Sfântul Sava”, avem 55 de kinetoterapeuți și fizioterapeuți și 11 medici specialiști. Gărzile sunt asigurate 24 de ore, iar supravegherea pacienților se face inclusiv prin sistem video intern. Astfel, nu există riscul ca un pacient să aibă nevoie de ajutor, de orice natură, și să nu intervenim imediat”, spune Alina Ion, manager și fondatoare a Spitalului de Recuperare Medicală ”Sfântul Sava”.

De profesie psiholog, Alina Ion pune un accent important pe confortul psihic al pacientului pe durata recuperării medicale, iar terapia BOBATH se potrivește perfect modului de funcționare al Spitalului de Recuperare medicală ”Sfântul Sava”.

În Spitalul ”Sfântul Sava”, recuperarea medicală este realizată în regim de internare în saloane cu 1, 2 sau 3 paturi, pacienții fiind supravegheați 24 de ore din 24, inclusiv prin monitorizare video în fiecare salon. Terapiile se aplică 7 zile din 7, inclusiv duminica și în zilele de sărbători legale.

Date de contact ale Spitalului ”Sf. Sava” – Ilfov:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro

https://spitalulsfantulsava.ro/

Str. Cozieni nr 2, Pantelimon, Ilfov

ARVE Error: Invalid URL in url

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează