G4Media.ro

Danemarca și Germania vor fi legate de cel mai lung tunel rutier…

Sursa foto: Unsplash/ Markus Winkler

Danemarca și Germania vor fi legate de cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume / Va înlocui feribotul de 45 de minute cu un tren de 7 minute

Tunelul Fehmarnbelt din Danemarca va reduce timpul de călătorie între Scandinavia și Europa Centrală. Danemarca și Germania sunt cu un pas mai aproape de a fi legate de cel mai lung tunel rutier și feroviar subacvatic din lume, transmite Euronews.

Regele danez Frederik al X-lea a inaugurat luni primul element al viitorului tunel de 18 kilometri de sub Marea Baltică. Acesta va lega sudul Danemarcei de nordul Germaniei și va contribui la tranziția ecologică a sectorului transporturilor.

Legătura Fehmarnbelt, care ar urma să fie deschisă în 2029, va reduce, de asemenea, durata călătoriei cu trenul de la 45 de minute, cât durează în prezent traversarea cu feribotul, la doar șapte minute.

Aceasta va lega Roedby, în partea daneză, de Puttgarten, în Germania, cu conexiuni rutiere și feroviare ulterioare către Europa Centrală și țările nordice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Noi nu suntem in stare sa face ceva la suprafata si ei fac sub pamant…