G4Media.ro

Máté Kocsis: Nu se pune problema ca Fidesz să facă parte din…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Máté Kocsis: Nu se pune problema ca Fidesz să facă parte din același grup politic cu partidul extremist antimaghiar AUR

Máté Kocsis, liderul parlamentarilor Fidesz, a afirmat că europarlamentarii partidului său nu vor face parte din grupul Conservatorilor și Reformatorilor Europeni (ECR), după ce George Simion a anunțat aderarea AUR la acest grup politic din Parlamentul European, potrivit cotidianului Magyar Nemzet.

“În grupul ECR a fost inclusă și extrema românească antimaghiară AUR. Nu se pune problema ca Fidesz să fie în același grup cu un astfel de partid în Parlamentul European! În niciun caz!”, a afirmat el, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

George Simion, președintele partidului de extremă dreapta AUR, i-a răspuns imediat lui Kocsis, într-un comentariu la postarea politicianului ungar:

“Bună ziua prieteni maghiari! noi nu (vă) urâm, ci vrem să luptăm împreună împotriva birocraților europeni”, a scris Simion.

Europarlamentarii AUR au aderat la Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), a anunțat în urmă cu o zi George Simion.

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conseratoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, conform unui comunicat de presă al partidului.

Conducerea ECR a aprobat în această după-amiază, cu unanimitate de voturi, integrarea celor cinci europarlamentari AUR în grup, urmând să lupte, de la Bruxelles, umăr la umăr pentru interesele europenilor, susține partidul extremist.

AUR a trimis în Parlamentul European, ca urmare a votului de la alegerile din 9 iunie, șase eurodeputaţi: Cristian Terhes, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Adrian Axinia, Georgiana Teodorescu şi Sturdza Şerban Dimitrie.

Cristian Terheș a subliniat pentru G4Media, că el era deja în grupul ECR și că nu este membru AUR. „Doar cei cinci reprezentanți AUR au fost acceptați în grupul ECR. Eu eram deja membru în grupul ECR. Eu sunt în PNCR, iar la alegerile europarlamentare am fost cu AUR într-o alianță electorală”, a transmis Terhes.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. ei nu .. UDeMeReu va invata imediat cum se face

    • daca nu se inteleg, o sa vina tata putin si ii pune la punct .. desi cred ca e interesul orcului sef sa capuseze cat mai multe zone .. ar fi bine ca mizeria sa fie in acelasi cos

  2. Să detaliem un pic. Kocsis are dreptate, într-adevăr ”nu se pune problema” ca fidesz să fie în aceeași familie politică ( conservatorii și reformatorii europeni ) cu aur. Numai că motivul nu este antimaghiarismul lui Simion, ci unul obiectiv : Orban a curtat-o pe Giorgia Meloni pentru primirea fidesz în acest grup politic și aceasta l-a refuzat. Motivul : cehii, belgienii, suedezii și finlandezii din ECR au atenționat-o pe Meloni că dacă Orban vine, ei pleacă. Simplu.

  3. Primirea aur în grupul condus de Meloni are totuși o nuanță pikantă. Probabil că Terhes a fost aici calul troian, cu ajotrul căruia au intrat cei de la aur. Grupul acesta politic susține puternic sprijinul Ucrainei, iar diferența dintre Simion și Orban în chestiunea relației Rusia – Ucraina este una de clasă : Orban poate face mult mai mult rău, deci a fost pasat. Un alt motiv poate fi personalitatea nesuferită a lui Orban, care are ambiții vechi de lider al vreunui grup politic de extremă dreaptă, ar complica conviețuirea în grup Cred că aur va fi nevoit să-și mai cizeleze discursul în problema Ucrainei, altfel nu-i văd bine acolo.

  4. Cum poti sa fi si conservator si reformist in acelasi timp ? doar o ruptura logica la nivel cerebral.

  5. Da’ di ce? Ca doar sunteti tot o apa si un pamant

  6. Nimic mai funny decât când ăștia se ceartă între ei și niic măcar o struțo-cămilă pestriță și cam debilă nu pot să creeze.