G4Media.ro

Bardella exclude trimiterea de trupe franceze sau rachete cu rază lungă de…

Foto: Facebook Jordan Bardella

Bardella exclude trimiterea de trupe franceze sau rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina

Jordan Bardella, liderul partiului francez Reunirea Națională, a declarat că va furniza muniție Ucrainei, dar nu va trimite trupe franceze în țara devastată de război și nici rachete cu rază lungă de acțiune dacă va fi numit prim-ministru, potrivit Politico.

„Poziția mea nu s-a schimbat, și anume aceea de a sprijini Ucraina prin furnizarea de echipamente de apărare, muniții, sprijin logistic operațional și armament defensiv pentru a permite Ucrainei să se protejeze pentru a ține frontul”, a declarat miercuri Bardella, în marja târgului de armament Eurosatory din suburbiile din nordul de Paris.

„Spre deosebire de președintele [Emmanuel Macron], mă opun trimiterii de trupe și soldați francezi în Ucraina”, a spus el, adăugând că acest lucru reprezintă „o linie roșie” pentru el.

Bardella a exclus de asemenea trimiterea de rachete cu rază lungă de acțiune care ar putea lovi teritoriul rusesc.

Parisul și Kievul finalizează planurile de a trimite instructori occidentali, inclusiv francezi, în Ucraina. Aceste planuri ar fi probabil puse în pericol dacă Reunirea Națională intră în guvernul francez în urma alegerilor anticipate pe care Macron le-a convocat ca răspuns la înfrângerea masivă a partidului său în alegerile europene de la începutul acestei luni. Alegătorii francezi vor merge la urne pe 30 iunie și 7 iulie.

Dacă sondajele de opinie sunt corecte, RN va obține un câștig considerabil în Adunarea Națională, iar Bardella ar putea deveni prim-ministru dacă partidul său va obține o majoritate. În calitate de președinte al Republicii, Macron este șeful forțelor armate, dar premierul controlează bugetul.

În ultimele luni, RN a atenuat unele dintre pozițiile sale controversate privind Rusia și NATO. Partidul de extremă-dreapta și-a retras de pe site-ul său manifestul pentru apărare publicat cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2022, care cerea aprofundarea legăturilor diplomatice cu Moscova și ieșirea din comandamentul integrat al alianței militare.

Bardella a ținut să liniștească îngrijorările că o victorie a partidului său ar slăbi Franța pe scena mondială. „Nu intenționez să slăbesc vocea și angajamentul Franței pe scena internațională și voi fi extrem de respectuos în această privință”, a declarat el, reiterând că partidul său nu mai dorește ca Franța să se retragă din comandamentul integrat al NATO atât timp cât războiul din Ucraina este în desfășurare.

În timp ce Bardella a condamnat „încălcarea de către Kremlin a integrității teritoriale a Ucrainei”, el a adăugat că dorește să „evite orice risc de escaladare cu Rusia, pentru că Rusia este o putere nucleară, iar eu sunt angajat în favoarea revenirii păcii și a stabilității politice în această regiune”.

Europarlamentarul proaspăt ales – care a vizitat standurile ministerului francez al forțelor armate, Airbus, KNDS France și Arquus la Eurosatory – s-a angajat, de asemenea, să mențină cheltuielile pentru apărare la un nivel ridicat. În vara anului trecut, legislativul francez a votat legea de planificare militară pe șapte ani, care nu este obligatorie și care prevede cheltuieli totale de 413 miliarde de euro pentru apărare până în 2030.

„Vreau ca Franța să își poată continua reînarmarea. Ambiția mea este de a asigura suveranitatea și autonomia strategică a Franței și voi continua eforturile financiare prevăzute în legea privind planificarea militară”, a declarat Bardella.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...