G4Media.ro

Recorder: Una dintre cele mai flagrante încercări de fardare a trecutului lui…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Recorder: Una dintre cele mai flagrante încercări de fardare a trecutului lui Marcel Ciolacu e falsul legat de primul loc de muncă / Premierul susține că ar fi lucrat într-o mare întreprindere bucureșteană. De fapt, în 1989, era muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău

Jurnaliștii de la Recorder.ro au refăcut traseul profesional și de mic întreprinzător local al premierului Ciolacu, pe care îl acuză că ”își folosea funcțiile publice pentru a face bani privați”. ”De un an, România are un premier cu aspirații de președinte, dar cu un CV mai mult decât subțire. Noutatea e că până și această biografie a sa, afișată pe site-ul Guvernului, e cosmetizată șmecherește pentru a se apropia, cât de puțin, de exigențele unor funcții atât de înalte”, scrie jurnalista Anca Simina.

”Una dintre cele mai flagrante încercări de fardare a trecutului lui Marcel Ciolacu e falsul legat de primul loc de muncă. Aici, premierul susține public că ar fi lucrat într-o mare întreprindere bucureșteană. De fapt, în 1989, era muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău”, se arată în investigația Recorder.ro

  • În anii ’90, l-am găsit deopotrivă în postura de finanțator de top al partidului, dar și de protejat social, care pretinde și obține astfel o casă de la primărie.
  • Apoi, se prezintă vag ca „antreprenor, administrator și asociat” la mai multe companii private. În realitate, era un afacerist și un politician local minor. Totuși, un jongler abil care, după paravanul unor buticuri din piață, își folosea funcțiile publice pentru a face bani privați. Două episoade sunt și azi relevante: parteneriatul cu OMV din anii 2000 și afacerea unei păduri defrișate, luate de la stat, pe terenul căreia s-a ridicat între timp magazinul Dedeman din Buzău.
  • Ne întoarcem inevitabil și la revoluționarul Ciolacu. O ipostază din care a susținut că nu a cerut vreodată beneficii. Și totuși, certificatul de revoluționar i-a adus, pe rând, un teren agricol, un spațiu comercial în Piața Centrală din Buzău pe care și-a ridicat apoi afacerile și nu unul, ci două locuri de veci în Cimitirul „Eroilor”. Cel puțin în scriptele primăriei buzoiene, Marcel Ciolacu este un erou. Titulatură obținută tot printr-o cosmetizare a realității.
  • Dar, deși lungul drum până la funcția de prim-ministru e pavat cu inadvertențe, falsuri și situații evidente de conflict de interese, premierul de azi refuză să le clarifice. Solicitarea Recorder de a ne acorda un scurt interviu explicativ despre parcursul său personal și profesional a fost refuzată de Marcel Ciolacu cu argumentul că are o agendă mult prea încărcată.

Citește integral pe Recorder.ro

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. #ciolaniada
    #25consiliijudetene psd
    #romaniimerginapoi
    #ciolacu vinde gogosi
    Ce aveti cu nea Marcel?Si ce daca are cea mai importanta functie din guvern?
    Si ce daca a terminat universitatea ecologica dupa 8 ani de studii
    Si ce daca a luat bacul tarziu?
    Condu Romanica cu o mana de fer nea Marcele impreuna cu nea Nicu (pentru ca este pensionar)

  2. Eu cred ca Ciolacu e super fericit ca e bagat in seama asa cum era Vanghelie cand spunea „goagal”.
    De ce nu-l indispune cineva cu intrebari concrete. L-am auzit spunand ca „trebuie schimbat ceva la procesul de votare”. Crede cineva ca ar trebui ca procesul electoral sa fie administrat in „doua schimburi” ca sa nu suprasolicitam oamenii?

  3. Un veritabil self-made man. Nu știu, ce aveți cu el. Mihai Viteazu câte clase avea ? Ei, vedeți ?

  4. „În anii ’90, l-am găsit deopotrivă în postura de finanțator de top al partidului… ”
    Era finanțator fie era protejat de secu și fiindcă făcea bișniță? Prim Ministerul României?
    80% dintre votanți nu numai că apreciază acest gen de oameni, dar și îl vor vota până ori ajunge in brutărie, ori cu trandafiri pe piept.
    Cu atât mai mult îl apreciază fiindcă e din grupul celor care nu”gândește”, dar nici nu”muncește”.
    Nu degeaba s-a urlat in’90 „nu ne vindem țara” și „noi (nu) muncim, noi nu gândim”. Vă dați seama? Oamenii erau mândri că erau analf..abeți !

  5. Un psiholog vă poate spune simplu ce e în mintea unuia care vorbește despre sine la persoana 3 a.

    • El ca El, dar ai citit in articol? „Am identificat peste 400 de absolvenți ai promoției lui Marcel Ciolacu. Dintre cei pe care i-am contactat, niciunul nu a fost de acord însă să vorbească deschis, într-un interviu înregistrat, despre actualul premier.”

  6. Omul ăsta pute a impostor de la 3 km, dar românilor le place mirosul pestilențial așa încât îl vor vota cel puțin încă 15 ani.
    In fond, 95% i-au votat pe Ilici și Roman, conștienți fiind că reprezintă KGBul și duhoarea comunistă. Ba chiar pe Ilici l-au votat de 3 ori președinte

  7. Ne merităm soarta de a fi conduși de nulități daca după 34 de ani de la revoluție, 35% dintre români încă votează comuniștii!!!

  8. Vai mama noastră,suntem de râs cu Ciolacu presedinte