G4Media.ro

George Simion, din nou la Parchetul general: „Am informații că mă vor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

George Simion, din nou la Parchetul general: „Am informații că mă vor ridica alte structuri ale parchetului, de exemplu DNA. Eu nu am nimic ilegal săvârșit” / „Am venit să-mi cer telefonul și să-mi cer dreptatea”

Liderul partidului extremist AUR, George Simion, a mers din nou la Parchetul general, joi, precizând că va face o cerere pentru urgentarea percheziției informatice, deoarece telefonul său a fost ridicat de parchet în urmă cu două săptămâni.

Simion a spus că, atunci când parchetul a făcut audierile în dosarul privind falsificarea de semnături, procurorii au ridicat și laptopuri și telefoane, inclusiv telefonul lui, care era la o colegă.

„Am venit să-mi cer telefonul și să-mi cer dreptatea. Dacă eu sunt cercetat, să fiu audiat”, le-a declarat Simion jurnaliștilor.

„Nu e normal să fim privați de laptopuri, telefoane. Dacă vor să ne găsească cu ceva, poate am eu idei. Știu că PNL a ajutat cu semnături REPER”, a acuzat liderul AUR.

Simion a precizat că se pune la dispoziția organelor de anchetă.

„O să fac o cerere pentru urgentarea percheziției informatice sau pentru returnarea bunurilor, pentru că Parchetul General a făcut o tâlhărie. (…)

Am informații că mă vor ridica alte structuri ale parchetului, de exemplu DNA. Eu nu am nimic ilegal săvârșit”, a mai declarat George Simion.

Context. Candidatul independent la alegerile europarlamentare Silvestru Şoşoacă a fost plasat, în 5 iunie, sub control judiciar de către procurorii Parchetului General, fiind acuzat de uz de fals şi fals în declaraţii.

Anterior, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunţat că procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală face cercetări într-o cauză penală în care s-a reţinut că, în luna aprilie 2024, liderul unei formaţiuni parlamentare, deputat, ”i-a instigat, atât direct, cât şi prin interpuşi, pe mai mulţi membri ai unei formaţiunii politice şi pe o serie de angajaţi ai Parlamentului României care desfăşoară activităţi lucrative în cadrul formaţiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susţinători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

”În acest context, în data de 9 aprilie 2024, deputatul în cauză a solicitat, atât direct, cât şi prin intermediul unor persoane de încredere, mobilizarea în regim de urgenţă a câtorva zeci de persoane la sediul central al formaţiunii politice în scopul completării listelor de susţinători necesare depunerii candidaturii independente, prin consemnarea în cuprinsul listelor a datelor reale ale unor cetăţeni, copiate din alte liste de susţinători completate anterior de membrii formaţiunii, demers urmat de falsificarea semnăturilor respectivelor persoane. În acelaşi scop, liderul formaţiunii politice a transmis mesaje vocale pe grupurile de comunicare, iar în situaţiile în care anumite persoane au refuzat să se conformeze, acesta le-a contactat direct punându-le în vedere să se deplaseze la sediul organizaţiei în scopul arătat”, afirmă procurorii.

Ca urmare, în cursul zilei de 9 aprilie, la sediul formaţiunii s-au strâns aproximativ 50 de persoane, unele dintre acestea rămânând şi pe timpul nopţii, activităţile continuând şi pe tot parcursul zilei de 10 aprilie.

”Pentru a-şi conspira identitatea şi activităţile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spaţiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile. Totodată, în condiţiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanţii formaţiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susţinători”, adaugă anchetatorii.

Potrivit acestora, ca urmare a activităţilor, membrii formaţiunii politice au finalizat activitatea de pregătire şi îndosariere a listelor de semnături, aceasta fiindu-i transmisă persoanei care urma să-şi depună candidatura şi care s-a deplasat la Biroul Electoral Central, depunându-şi candidatura. În 11 aprilie, reprezentanţii Biroului Electoral Central au confirmat oficial acceptarea candidaturii.

În acest dosar, a fost dus la audieri, în 5 iunie, Silvestru Şoşoacă, soţul senatorului Diana Şoşoacă, dar și membri ai AUR.

Liderul AUR, George Simion, a scris pe Facebook: ”Atenţie! Vor să scoată AUR din listele electorale. Disperarea sistemului e maximă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Dacă au dovezi că ai vorbit cu rușii ești trădător de neam, măcar Șoșoaca a făcut-o transparent, a recunoscut că este împotriva României și pro-Rusia, tu ești mai pervers! Ai merita niște zdup pentru asta, nu?

  2. nu inteles ce cauta la bruxelles , cand pentru el standardul e rusia, doar cu aia (propaganda) a rusiei sta in gura toata ziua

  3. Oh vai, dar ce persecutat sunteti dl. Simion…dar atunci cand ati atacat Senatul tot persecutat ati fost?!

  4. Ce vrajeala! Nu l-a chemat nimeni e diar campanie electorala 🤮