G4Media.ro

Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru au fost reconfirmați co-președinți ai REPER, deși…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru au fost reconfirmați co-președinți ai REPER, deși partidul a ratat intrarea în Parlamentul European. Ei vor să negocieze cu USR pentru liste comune la parlamentare

Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru au fost reconfirmați în funcțiile de co-președinți ai REPER de către Consiliul Național, potrivit unui comunicat al partidului. Cei doi și-au depus mandatul după ce partidul a ratat intrarea în Parlamentul European la alegerile din 9 iunie, dar organul de conducere a partidului i-a validat din nou în funcții.

REPER a luat 3,74% din voturi la alegeri, sub pragul de 5% necesar pentru intrarea în Parlamentul European.

În plus, partidul a desemnat o echipă de negociere pentru formarea unei platforme comune a forțelor de opoziție pentru a participa cu liste comune la alegerile parlamentare.

Dacian Cioloș, co-fondator al REPER, anunțase imediat după alegeri că își va lua un ”timp de reflecție”, după ce a spus că scorul de 3% este un eșec pentru REPER, dar și pentru ”toată mișcarea de modernizare a României”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. „partidul a ratat intrarea în Parlamentul European la alegerile din 9 iunie” din cauza multor zerouri obtinute in sectiile de votare unde si-au exprimat democratic optiunea electorala votand cu ei

  2. sa speram ca se vor duce inapoi la USR, sunt oameni de calitate la REPER, dornici de implicare in politica, ar fi pacat ca singurul lor rol sa fie de divizare a celor care chiar isi doresc ca Romania sa evolueze

  3. Titlul este inselator:

    Nu este vorba de negocieri cu USR, ci negocieri cu partidele politice pro-europene, printre care si USR, cat si negocieri cu politicieni care au candidat independent, dar si cu oameni implicati civic in societatea civila.

  4. sa negocieze cu USR mai precis cu cine? …te-ntorci cu coada intre piciore dupa fuga cu amanta si nu mai gasesti pe nimeni acasa.

  5. Să nu mai negocieze nimic, căci în ultimii ani au fost varză: USR, REPER, PMP, Forța Dreptei… Cel mai bine ar fi să-și caute un loc de muncă. Politica e prea mult pentru ei…

    • daca politicul e prea mult pentru ei….la ce fel de munca va referiti?!

    • Așteptăm cu mare interes și comentariile unui acad. dr. prof. univ ( dar fără pHD evident )

  6. dupa ce au dat primaria S1 si S2 PNL-ului si PSD-ului vor sa mai negocieze cu USR ? ca sa ce ? sa le mai ia cateva locuri de parlamentar (din alea putine care vor fi) si pe urma sa plece iar ? sa intre in usr daca vor. daca nu, drum bun, cale batuta !

    • USR a dat 0 lei pentru campania lui Clotilde, practic nu a sustinut-o deloc si sunt de vina altii, nu? 🙂

    • Bucurestenii nu au mai votat-o pentru un nou mandat. Iar PSD si PNL au furat voturi. Asta este realitatea.