G4Media.ro

SURSE Două scenarii discutate de coaliția PSD-PNL: primul tur al alegerilor prezidențiale…

Foto colaj: Octav Ganea / Inquam Photos, Ilona Andrei / G4Media

SURSE Două scenarii discutate de coaliția PSD-PNL: primul tur al alegerilor prezidențiale pe 15 septembrie sau 29 septembrie / Decizia finală va fi luată marți

Liderii PSD-PNL au discutat joi două scenarii pentru alegerile prezidențiale: organizarea primului tur fie pe 15 septembrie, fie pe 29 septembrie, au declarat pentru G4Media surse din PSD și PNL.

Dacă primul tur ar fi organizat pe 15 septembrie, turul secund va pica în 29 septembrie. Dacă însă primul tur ar fi organizat pe 29 septembrie, turul secund va fi programat pe 13 octombrie.

O decizie finală va fi luată marțea viitoare.

Tot săptămâna viitoare ar urma ca guvernul să adopte hotărârea de guvern necesară pentru organizarea alegerilor prezidențiale, potrivit surselor citate.

Reamintim că PSD și PNL au convenit în luna martie să organizeze cele două tururi ale alegerilor prezidențiale în 15 și 29 septembrie, după cum au declarat la acel moment Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Decizia a fost luată odată cu cea a comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie.

După alegerile locale însă, liderii PNL au cerut public mutarea prezidențialelor din septembrie la o dată mai târzie. Nicolae Ciucă, președintele PNL, și-a motivat răzgândirea prin impactul pe care alegerile l-ar putea avea asupra începerii anului școlar.

Vom reveni

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Cand ai o tara plina de i.m.becili, PSD si PNL te joaca cum vor ei.

  2. Dar de ce sa mai cheltuim bani pe alegeri? Daca PSD-PNL sunt asa iubiti de romaniasi prezinta atata incredere, mai bine numesc ei un presedinte. Nu ar fi nicio indoiala ca aleg pe cine trebuie. Oricum, Toni va veghea la libertatea de exprimare, asa cum a dovedit ca stie la alegerile anterioare.