G4Media.ro

FOTO Unde să-ți faci poze în Sibiu, de festival? Câteva locuri mai…

Sursa foto: Turnul Sfatului

FOTO Unde să-ți faci poze în Sibiu, de festival? Câteva locuri mai puțin cunoscute

În afară de obiectivele turistice extra-cunoscute în municipiul Sibiu, precum Muzeul Astra, Muzeul Brukenthal, Piața Mică, Podul Minciunilor, Parcul Sub Arini sau Piața Mare, am încercat să găsim și alte locuri în care pozele pe care le faceți în timpul Festivalului Internațional de Teatru să fie admirate de toți prietenii.

1.Statuia lui Nepomuk. Există un loc ascuns, încărcat de istorie, chiar între Piața Mică și Piața Mare. Îți poți face poză cu statuia Sfântului Nepomuk, unul din simbolurile orașului.

Statuia e ascunsă acum în curtea interioară a casei parohiale romano-catolice din Piața Mare, însă sute de ani trona în piața din centrul orașului. În anul 1948, după instaurarea regimului comunist în România, statuia Sf. Ioan Nepomuk a fost trasă de pe soclu cu frânghii și utilaje grele și dosită. Statuia se afla acolo de peste 200 de ani.

2. Dealul Gușeriței. Să ai orașul la picioarele tale nu e deloc ușor. Trebuie să urci pe Dealul Gușteriței, iar pentru o poză de maxim efect cel mai bine ar fi să o faci seara, când se văd și luminile orașului.

3. Ușa verde cu chei – porțile de pe strada Brutarilor, numărul doi au ceva deosebit. Lângă încuietoare putem observa ca detalii două chei lipite. Nu au o valoare istorică, fiind alegerea proprietarului de a face acest artificiu estetic;

4. Un fel de „strada Sforii”– străduța îngustă care face legătura dintre strada Conrad Haas și strada Cojocarilor;

5. Terasa Bibliotecii Astra, de unde priveliștea asupra orașului este una splendidă;

6. Terasa Promenada Mall

7. Ulița Balului- pasajul care face legătura între străzile Xenopol și Mitropoliei este cunoscut și sub denumirea de „Ulița Balului” pentru că ducea la Sala Redute (1775), locul unde aveau loc balurile orașului;

8. Scările Poschen – sunt scările fac legătura între strada Alexandru Odobescu și strada Centumvirilor;

9. Stadionul Municipal– inaugurarea stadionului Municipal a avut loc iarna trecută. Pe lângă meciurile care au loc aici, stadionul a devenit și un loc de pozat pentru sibieni, dar și pentru turiști.

10.Parcul Belvedere – apusurile surprinse aici creează o priveliște superbă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. si cele 6 case ale lui muhanis