G4Media.ro

Spitalul Elena Doamna din Iași și doi medici, obligați în primă instanță…

Sursa foto: ReporterIS

Spitalul Elena Doamna din Iași și doi medici, obligați în primă instanță să plătească daune morale de 500.000 de euro unei paciente / Sentința vine la 10 ani de la producerea faptei

Un complet de judecată a stabilit plata celor mai mari daune morale într-un dosar de malpraxis judecat vreodată la Iași, anunță ReporterIS.

Botoșăneanca Monica Cornelia Mihalache (fostă Neamțu) (foto) trebuie să primească de la Spitalul Elena Doamna și de la doi doctori din această unitate medicală suma de 500.000 de euro. Decizia poate fi atacată cu apel.

Conform sentinței, magistratul de la Judecătorie „Obligă pârâţii Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Elena Doamna” Iaşi, Socolov Răzvan Vladimir și Niculescu Dan

la plata, în solidar, către reclamantă a sumei de 500.000 euro, echivalent în lei la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale.”

În cazul lui Socolov, 62.000 de euro din partea sa de daune vor fi suportate de către firma de asigurări cu care avea contract.

O cerere similară, introdusă de medicul Niculescu, a fost respinsă de judecător. De asemenea, prin decizie, Statul Român trebuie să primească de la pârâți de 26.174 lei, reprezentând taxa judiciară de timbru de la plata căreia a fost scutită reclamanta, aferentă daunelor morale admise.

Sentința vine la 10 ani după ce Monica Cornelia, care avea 19 ani la acel moment, a fost aproape de moarte în urma unei operații pe care a suferit-o la spitalul din Iași. Ea s-a internat pentru a i se îndepărta o sarcină extrauterină.

Operaţia, efectuată de Socolov, i-a provocat o hemoragie care a fost foarte aproape de a-i lua viaţa. Ulterior, ea a fost operată de şase ori, inclusiv pentru refacerea tubului digestiv.

Femeia a depus plângere penală împotriva lui Socolov, dar dosarul a fost clasat de procurori în 2017.

În paralel, fosta pacientă a dat în judecată, în civil, spitalul și pe cei doi medici, durata procesului pe fond fiind de șapte ani și trei luni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...