G4Media.ro

Miliardarii americani vin în sprijinul lui Trump și Biden

Foto: Facebook Joe Biden/Dondal Trump

Miliardarii americani vin în sprijinul lui Trump și Biden

Joe Biden și Donald Trump, care se vor confrunta într-o revanșă a alegerilor prezidențiale din SUA în noiembrie, au primit recent sprijin financiar din partea mai multor miliardari, au relatat joi mai multe media americane, preluate de agenția AFP.

Într-un sistem electoral în care sacrosanctul dolar este rege, strângerea de fonduri este un factor-cheie pentru candidații la Casa Albă.

Joe Biden poate conta pe sprijinul miliardarului Michael Bloomberg. Acest fost primar al New York-ului a donat în total circa 20 de milioane de dolari în ultimele luni unor grupuri care îl susțin pe Joe Biden și Partidul Democrat, a dezvăluit joi Washington Post.

„Am fost alături de Joe Biden în 2020 și sunt mândru să o fac din nou”, a declarat pentru cotidian omul de afaceri newyorkez.

Miliardara Melinda French Gates, fosta soție a cofondatorului Microsoft, Bill Gates, a făcut de asemenea apel joi la un vot pentru Joe Biden în noiembrie – fără a anunța însă fonduri pentru campania democratului.

Donald Trump, el însuși miliardar, a primit sprijin financiar din partea lui Timothy Mellon, moștenitorul unei mari averi care datează de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Potrivit New York Times, acest om de afaceri discret a donat 50 de milioane de dolari unui grup de susținere a fostului președinte, în urma verdictului de vinovăție pronunțat împotriva sa la New York la sfârșitul lunii mai.

Gemenii Winklevoss, celebri pentru rolul lor în crearea Facebook, și-au anunțat joi și ei sprijinul pentru candidatul republican.

„Tocmai i-am dat lui Donald Trump un milion de dolari în bitcoin și voi vota pentru el în noiembrie”, a declarat Tyler Winklevoss pe X.

Cofondatorul platformei de tranzacționare de criptomonede Gemini a făcut această donație din cauza, a spus el, a „războiului declarat în mod deschis de administrația Biden împotriva industriei cripto”.

Fratele său, Cameron, a declarat că a donat, de asemenea, un milion de dolari pentru campania republicanului. „Pe scurt: președintele Trump este pro-bitcoin, pro-cripto, pro-business”, a scris el pe X.

Echipa de campanie a lui Joe Biden îl atacă în mod regulat pe Donald Trump în legătură cu legăturile sale miliardarii, acuzându-l în special că „a vândut America celor mai mari donatori ai săi”.

Într-un comunicat de joi, echipa de campanie s-a felicitat că a strâns peste 85 de milioane de dolari în luna mai și că a dispus de un total de 212 milioane de dolari la începutul lunii iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...