G4Media.ro

Coreea de Sud va studia posibilitatea de a furniza arme Ucrainei, după…

Sursa Foto: Flickr/ Defese Media Agency

Coreea de Sud va studia posibilitatea de a furniza arme Ucrainei, după vizita lui Putin la Phenian

Coreea de Sud va studia posibilitatea de a furniza arme Ucrainei, a declarat joi un consilier prezidențial de la Seul, un anunț care a venit după ce Coreea de Nord și Rusia au semnat un pact de securitate care prevede o apărare comună în cazul unui atac asupra uneia dintre cele două țări, transmite agenția Reuters.

Seulul este hotărât să răspundă, în acord cu comunitatea internațională, la orice act care îi amenință securitatea, a declarat consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albastre, Chang Ho-jin, în cadrul unei conferințe de presă.

Deși a furnizat echipamente defensive Ucrainei de la începutul ofensivei rusești în februarie 2022, Coreea de Sud s-a abținut până acum să furnizeze arme Kievului, în pofida cererilor guvernului ucrainean.

Într-o declarație, Seulul a condamnat, de asemenea, parteneriatul strategic pecetluit săptămâna aceasta de președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un în timpul vizitei primului la Phenian.

Vladimir Putin a declarat cu o zi înainte că decizia Seulului de a furniza arme letale Ucrainei „ar fi o greșeală foarte mare” și a amenințat cu măsuri de retorsiune, care, în opinia sa, nu sunt de natură să mulțumească actuala conducere a Coreei de Sud.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Adică China folosește un proxi pentru a ajuta Rusia.