G4Media.ro

Armenia anunță recunoașterea statului Palestina

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Armenia anunță recunoașterea statului Palestina

Ministerul armean al Afacerilor Externe a anunțat vineri că recunoaște statul Palestina cu scopul de a se sprijini procesul de pace în Orientul Mijlociu, subliniind totodată “situația critică din Gaza”, transmite agenția AFP.

„Reafirmându-și loialitatea față de dreptul internațional și față de principiile egalității, suveranității și coexistenței pașnice a popoarelor, Republica Armenia recunoaște statul Palestina”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, „Erevanul dorește sincer apariția unei păci durabile” în regiune.

Hussein al-Sheikh, secretarul general al Comitetului Executiv al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), a „salutat” rapid decizia Erevanului. „Aceasta este o victorie pentru lege, justiție, legitimitate și pentru lupta poporului nostru palestinian pentru eliberare și independență”, a subliniat el pe rețeaua de socializare X.

În luna mai, Irlanda, Norvegia și Suedia au anunțat recunoașterea statului palestinian, ceea ce a stârnit furia Israelului.

Recunoașterea oficială a unui stat palestinian a fost obiectivul pe termen lung al țărilor occidentale care susțin o soluție cu două state pentru Israel și teritoriile palestiniene. Însă, în contextul în care războiul Israelului împotriva Hamas continuă, unele țări se îndreaptă spre recunoașterea statului ca gest politic.

Recunoașterea a evidențiat, de asemenea, diviziunile UE în ceea ce privește abordarea sa față de conflictul din Orientul Mijlociu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...