G4Media.ro

Ucraina desfășoară întăriri pentru a apăra orașul-cheie Ceasov Iar

Captura X

Ucraina desfășoară întăriri pentru a apăra orașul-cheie Ceasov Iar

Ucraina a desfășurat întăriri în sectorul Ceasov Iar, un oraș strategic pe frontul de est și o poartă către marile orașe miniere din Donbas, a anunțat joi o unitate de luptă într-un comunicat citat de Le Figaro.

Moscova vizează acest oraș, în prezent în ruine, cu scopul de a putea avansa spre Kramatorsk, principalul oraș din regiune aflat încă sub control ucrainean.

„Unități ale brigăzii 24 mecanizate au fost redistribuite pentru a întări apărarea în sectorul Ceasov Iar”, se arată în comunicatul brigăzii, postat pe Facebook, în care se recunoaște că „situația în oraș și în jurul acestuia este extrem de dificilă”. Brigada 24 a explicat că „distruge masiv inamicul”, dar a recunoscut că a suferit „pierderi”.

O înregistrare video aeriană a orașului, publicată miercuri de brigada de asalt ucraineană 225 „Lebăda neagră” pe canalul său Telegram, arăta un oraș devastat, brăzdat de coloane de fum care se ridicau spre cer.

 


Citește și:

Ceasov Iar. De ce este atât de important pentru Ucraina să nu piardă acest oraș

Rusia afirmă că a neutralizat 114 drone ucrainene, un mort

Rusia a anunțat vineri că a neutralizat 114 drone ucrainene în cursul nopții, care au vizat regiunea Krasnodar, în sudul țării, unde o persoană a fost ucisă, potrivit autorităților locale.

Sistemele rusești de apărare aeriană au interceptat și distrus 70 de drone în Crimeea, 43 de drone în regiunea Krasnodar și o dronă în regiunea Volgograd, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării. De asemenea, armata rusă spune că a distrus șase drone navale ucrainene în partea de nord-vest a Mării Negre.

În regiunea Krasnodar, o persoană a fost ucisă de resturile unei drone care a fost distrusă în zbor, a declarat guvernatorul regional Veniamin Kondratiev pe Telegram. În districtul Severski, mai multe clădiri administrative ale unei rafinării de petrol au fost avariate, a adăugat Kondratiev.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...