G4Media.ro

UE confirmă lansarea, marți, a negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova

Sursa foto: European Council

UE confirmă lansarea, marți, a negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova

Cele 27 de țări ale Uniunii Europene au confirmat că marțea viitoare vor deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova, a anunțat vineri președinția belgiană a Consiliului UE pe rețeaua X, potrivit agenției AFP.

Miniștrii de finanțe ai UE, reuniți la Luxemburg, au adoptat în mod oficial cadrul de negociere cu aceste două țări candidate, confirmând un acord de principiu la care au ajuns ambasadorii lor săptămâna trecută.

Acest acord deschide calea pentru deschiderea oficială a negocierilor marți, la Luxemburg, potrivit aceleiași surse.

Vineri, la Chișinău, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret prin care sunt inițiate negocierile de aderare la Uniunea Europeană, potrivit newsmaker.md.

Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, a fost desemnată negociator-șef din partea Republicii Moldova.

Instituția prezidențială a anunțat că pe 21 iunie, în ajunul Conferinței interguvernamentale Moldova – UE, membrii Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană prezidată de Maia Sandu s-au reunit să discute despre poziția de negocieri a Republicii Moldova. Prima Conferință interguvernamentală Moldova – UE va avea loc pe 25 iunie, la Luxemburg.

„Poziția de negocieri urmează să fie aprobată astăzi de Guvern”, au precizat reprezentanții Președinției de la Chișinău.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...