G4Media.ro

SUA și România au semnat un memorandum pentru a contracara dezinformarea și…

Foto: Wikipedia

SUA și România au semnat un memorandum pentru a contracara dezinformarea și propaganda altor state

Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, și ministrul român al afacerilor externe, Luminița Odobescu, au semnat vineri un memorandum de înțelegere pentru consolidarea cooperării dintre Statele Unite și România în domeniul combaterii manipulării informațională de către alte statele, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat al SUA.

România e cel de-al 19-lea stat care semnează un astfel de acord SUA, potrivit declarației lui Blinken.

Manipularea informațiilor, care include dezinformarea și propaganda, reprezintă o amenințare la adresa securității și poate crea sau exploata diviziuni în interiorul și între țări. De asemenea, manipularea informațională pune în pericol integritatea alegerilor și subminează încrederea publică în guvern, se arată în comunicatul citat.

Statele Unite și România vor să își extindă cooperarea bilaterală și să alinieze politicile guvernamentale de-a lungul celor cinci domenii-cheie de acțiune stabilite în cadrul Departamentului de Stat al SUA pentru combaterea manipulării informațiilor de către statele străine.

Această cooperare extinsă permite un mai mare schimb de informații cu privire la operațiunile de dezinformare coordonate de alte state, consolidarea capacităților pentru a consolida rezistența societății și coordonarea pe această temă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ar fi bine să se facă un experiment chiar in România și poate apoi să se aplice in UE, chiar SUA.
    Facebook trebuie tinut în frâu, acolo se răspândește dezinformarea ca focul, televiziunile, aici avem CNA care permite dezinformările Rusiei. Educația omului contează, câteva documentare oficiale care să explice pe mintea pr stului cum este păcălit ar conta. Contează statul care finanțează dezinformarea Rusiei, vedeti zecile de milioane de euro turnați in televiziunile Rusiei de către statul Român cu scop de mită electorală…