G4Media.ro

Cea mai bogată familie din Regatul Unit, condamnată pentru exploatarea servitorilor /…

Photo by GABRIEL MONNET / AFP

Cea mai bogată familie din Regatul Unit, condamnată pentru exploatarea servitorilor / Pedepse cu închisoarea / Decizia nu este definitivă

 

Un tribunal elvețian a condamnat patru membri ai celei mai bogate familii din Marea Britanie la pedepse cu închisoarea cuprinse între patru și patru ani și jumătate, transmite BBC.

Prakash și Kamal Hinduja, precum și fiul Ajay și soția acestuia, Namrata, au fost găsiți vinovați de exploatare – uzură în codul penal elvețian – și angajare ilegală.

Ei au fost însă achitați pentru acuzația mai gravă de trafic de persoane.
Muncitorii care au fost aduși din India au susținut că familia le plătea doar 7 lire sterline (8 dolari) pentru a lucra 18 ore pe zi, mai puțin de o zecime din suma cerută de legislația elvețiană.

De asemenea, aceștia au afirmat că familia – a cărei avere este estimată la aproximativ 37 de miliarde de lire sterline – le permitea rareori să părăsească casa, situată în cartierul bogat Cologny din Geneva.

În timpul procesului, procurorii au afirmat că familia cheltuia mai mult pe câinele lor decât pe servitori.

Cei mai în vârstă din familia Hinduja, ambii în vârstă de peste 70 de ani, nu au participat la procedurile judiciare, invocând probleme de sănătate.

Ajay și Namrata au fost prezenți, dar nu au fost în sala de judecată pentru a auzi verdictul. Avocatul lor a declarat că intenționează să facă apel la hotărâre.

Procurorul din Geneva a solicitat arestarea lor imediată.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Asta este justitie dreapta, nu ce face la noi Savonea si altii precum ea. Poate ca decat sa ii platim pe multi dintre cei care pateaza justitia romaneasca ar fi mai bine sa ne lipsim de serviciile si de pensiile lor si cu acesti bani sa apelam la procurorii si judecatorii Elvetieni. Cred ca ne-ar costa ceva mai putin si am avea si rezultate mai bune.