G4Media.ro

34 de morți, după naufragiul unei nave cu migranți în Italia

Photo 66941383 © Anjo Kan | Dreamstime.com

34 de morți, după naufragiul unei nave cu migranți în Italia

Paza de coastă italiană a anunțat vineri că alte paisprezece cadavre au fost recuperate după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în largul coastei de sud a Italiei la începutul acestei săptămâni, ridicând bilanțul morților la 34, potrivit AFP.

Peste 60 de persoane au fost date dispărute după ce ambarcațiunea s-a scufundat duminică seara în largul coastei Calabriei, 11 persoane fiind salvate.

„Astăzi, au fost recuperate paisprezece cadavre… în total, au fost recuperate treizeci și patru de cadavre”, a precizat paza de coastă într-o declarație.

Căutările aeriene și maritime ale persoanelor dispărute continuă.

Joi, paza de coastă a declarat că au fost găsite alte 12 cadavre, inclusiv femei și copii.

Médecins Sans Frontières (MSF) a declarat la începutul acestei săptămâni că supraviețuitorii au raportat 66 de persoane dispărute, inclusiv cel puțin 26 de copii.

Ambarcațiunea, care a plecat din Turcia, s-a scufundat la aproximativ 120 de mile marine de coasta Calabriei. Familii afgane s-au numărat printre cei dați dispăruți, potrivit MSF.

Zece cadavre au fost găsite într-o altă ambarcațiune cu migranți naufragiată luni în largul insulei italiene Lampedusa, potrivit organizației umanitare germane ResQship.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a ONU, aproximativ 3.155 de migranți au murit sau au dispărut în Marea Mediterană anul trecut, iar peste 1.000 de persoane au murit sau au dispărut de la începutul anului.

Mediterana centrală este cea mai mortală rută de migrație din lume, reprezentând 80% din decesele și disparițiile din Mediterana.

Mulți migranți pleacă din Tunisia sau Libia cu barca spre Europa, Italia fiind adesea primul lor punct de sosire.

Sosirile au scăzut considerabil de la începutul anului, cu 24.100 de persoane debarcând în Italia până în prezent, comparativ cu peste 57.500 în aceeași perioadă în 2023, potrivit Ministerului de Interne.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...