G4Media.ro

Se lărgesc plajele din Neptun și Venus. Vor avea 100 de metri…

sursa foto: ABADL Constanța

Se lărgesc plajele din Neptun și Venus. Vor avea 100 de metri și vor fi extinse în etape

Se lărgesc plajele din stațiunile estivale Neptun și Venus, anunță Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL). Acestea vor avea 100 de metri și vor completa un macro-proiect de prevenire a eroziunii costiere pe care statul român îl implementează de câțiva ani cu bani europeni.

Plajele lărgite au reprezentat una dintre principalele nemulțumiri ale turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc în ultimele sezoane. Plajele au fost extinse în orașul Constanța și în zona de nord a acestuia, iar acum a venit și rândul stațiunilor din ”extremul” sudic.

  • ”Acest proiect răspunde nevoii urgente în ceea ce privește lipsa plajelor și eroziunea puternică din zonă”, spune ABADL.

Instituția mai anunță că lucrările vor fi efectuate secvențial pentru a diminua disconfortul în plin sezon estival:

  • ”Fiecare celulă de plajă va fi împărțită în două secțiuni, urmând ca prima parte să fie deschisă publicului după aproximativ două săptămâni de lucru. Ulterior, se va trece la cea de-a doua jumătate a celulei. Astfel, doar zona în care se lucrează va fi închisă, permițând turiștilor să utilizeze imediat secțiunile finalizate la fiecare 2 săptămâni fiind creată o suprafață nouă de nisip. Noile suprafețe de plajă vor avea lățimi de 100 de metri plajă uscată și 280 de metri plajă submersă, asigurând o pantă lină la intrarea în apă”, anunță Apele Române.

Apele Române Constanța mai explică faptul că pentru proiectul de înnisipare sunt planificate trei celule de plajă între Neptun și Venus, pe o distanță de 2,5 km:

1. Prima celulă: între zona „10 Steaguri” și Hotel Poseidon – lucrările vor începe în câteva zile și vor dura 2 săptămâni pentru fiecare jumătate (nord și sud).
2. A doua celulă: în stațiunea Jupiter, între Hotel Poseidon și Cap Aurora.
3. Ultima celulă: între Cap Aurora și Venus.

Lucrările de înnisipare care se vor derula în aceste trei celule vizează Lotul 8 – Zona Jupiter – Neptun și Lotul 9 – Balta Mangalia – Venus – Aurora, care fac parte din a doua parte a proiectului de reducere a eroziunii costiere pentru următorii 50 de ani, mai spune ABADL.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Ati distrus litoralul! Opritii pe acesti infractorii si distrugatori care si-au propus sa lase Romania fara plaja. Mamaia este deja compromisa poate pentru 2-3 generatii mai sunt inca cateva plaje frumoase neatinse de acesti nenorociti. Puneti stop distrugerii litoralului, nisipul pe care il aduc este de cea mai proasta calitate si largirea plajei este exagerata ca sa nu mai vina nimeni pe litoral.