G4Media.ro

Cum ne-am luptat de la egal la egal cu a treia echipă…

sursa foto: INQUAM Photos / Stefan Constantin

Cum ne-am luptat de la egal la egal cu a treia echipă din lume/ O înfrângere dulce a tricolorilor cu Belgia

Naționala României a întâlnit sâmbătă seară naționala Belgiei: O echipă cu jucători cu minute puține la echipe de top din Europa, nou promovate în prima ligă din Italia sau cluburi din Asia contra unor jucători care au dominat topurile internaționale precum De Bruyne, Lukaku, Doku, de la Manchester City sau AS Roma.

Naționala României valorează puțin peste 90 de milioane de euro, în schimb, valoarea celor trei belgieni depășește întreg lotul României. Pe teren, însă, diferența nu a fost atât de mare, iar tricolorii pleacă spre ultimul meci de pe primul loc în grupă și cu șanse mari de calificare în optimi.

România, locul 47 în lume, a fost învinsă de Belgia, locul al treilea în clasamentul FIFA, cu scorul de 2-0, în a doua etapă a grupelor de la EURO 2024. Selecționata condusă de Edward Iordănescu a luptat de la egal la egal cu belgienii, care valorează de șase ori mai mult și evoluează la echipe de top din Europa.

Lukaku, jucătorul Romei, a contribuit la primul gol al belgienilor. Acesta i-a pasat decisiv lui Tielemans, jucător la Aston Villa care a punctat în minutul 2. Prima repriză, echipa condusă de selecționerul Domenico Tedesco a încheiat-o în avantaj, asta și prin prisma ocaziilor avute la poarta apărată de Niță.

În schimb, România a început mult mai bine repriza secundă, însă nu a putut fructifica ocaziile de gol. Mihăilă și Man nu l-au putut învinge pe Casteels, portarul lui Wolfsburg, cotat la peste șapte milioane de euro. Tricolorii au încercat în zadar să egaleze naționala Belgiei, dar cei care au înscris au fost tot jucătorii lui Tedesco. În minutul 80, De Bruyne a înăbușit orice emoție și orice șansă a României la un nou rezultat istoric, după o degajare lungă a portarului belgian și o finalizare a mijlocașului lui Manchester City pe lângă Niță.

Florin Niță a fost cel mai bun jucător al României în meciul cu Belgia. Portarul formației aflate pe locul 11 în campionatul Turciei, Gaziantep, a avut nu mai puțin de șapte intervenții salvatoare, în comparație cu portarul belgian, care a avut de apărat patru șuturi expediate de tricolori.

Selecționata condusă de Edward Iordănescu are un lot cotat la 92 de milioane de euro, potrivit site-urilor de specialitate. În comparație, Belgia, condusă de Domenico Tedesco, valorează peste 584 de milioane de euro.

În grupa tricolorilor, toate echipele sunt la egalitate de puncte înainte de ultimul meci: România întâlnește Slovacia în etapa următoare. Meciul se joacă miercuri, de la ora 19:00. O victorie sau un egal ne duce în optimile EURO 2024.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Întradevăr, Lukaku era foarte transpirat.

  2. Vechea poveste cu dezumflarea gogoşii… Urmează meciul care depinde numai de… gogoaşă. Batem, merg mai departe şi ne mai păcăşesc odată. Pierd şi vin acasă să se odihnească, că au ‘muncit’ prea mult…

  3. Cei din presa din România (nu mă refer la G4) au tendința de a umfla lucrurile.

    Romanii au câștigat în fața unei țări măcinate de război. După … drama Queen …că eram atât de aproape, etc.

    Avem o liga de fotbal submediocră … fițe multe … și rezultate inexistente.

    End of story.

    In niciun caz nu au jucat de la egal la egal.

  4. ‘Jurnalism” de Romania. Faptul ca un egal cu Slovacia ne scoate din grupa e remarcabil. Dar „de la egal la egal”? Nu stiu pe cine ajuta patriotismul asta de carton. Sa ne bucuram cu totii pentru echipa nationala,pentru ca avem golaveraj pozitiv chiar si dupa meciul de aseara cand scorul putea sa fie 6-1,si sa speram ca miercuri vom sarbatori o calificare in optimi.

  5. ”De la egal la egal ,,ai vazut tu.eu am vazut ca ne au dominat rau .numai Nita a facut sa nu fie 5-0