G4Media.ro

Ucraina va semna un acord bilateral de securitate cu Slovenia

sursa foto: Facebook/ Natasa Pirc Musar

Ucraina va semna un acord bilateral de securitate cu Slovenia

Președintele sloven Natașa Pirc Musar va efectua joi o vizită la Kiev, la invitația lui Volodimir Zelenski, unde va semna un acord bilateral de securitate cu Ucraina, transmite BBC.

„Este vorba despre asumarea unui angajament prin intermediul unui astfel de acord de a continua să ajutăm Ucraina atâta timp cât va fi necesar”, a declarat ea pentru TV Slovenia.

Potrivit presei slovene, acordul de securitate a fost pregătit de ministerele apărării și afacerilor externe.

Acordul nu este un tratat internațional obligatoriu din punct de vedere juridic, ci exprimă doar voința politică de sprijin pe termen lung pentru Ucraina, notează postul de televiziune sloven RTV Slovenia. În prezent, nouă membri NATO au încheiat astfel de acorduri cu Ucraina.

De asemenea, Pirts Musar a subliniat nevoia de asistență pentru Ucraina. „Ucraina apără, în esență, întreaga structură a dreptului internațional”, a conchis ea.

Recent, guvernul sloven a decis să aloce 5 milioane de euro Ucrainei pentru continuarea asistenței umanitare și pentru reconstrucția țării. De asemenea, Slovenia a furnizat Kievului vehicule blindate și s-a alăturat inițiativei Republicii Cehe de a achiziționa împreună muniție pentru forțele armate ale Ucrainei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...