G4Media.ro

Un ieșean a contestat în instanță ”legea păcănelelor”, prin care acestea sunt…

Sursa foto: Pixabay

Un ieșean a contestat în instanță ”legea păcănelelor”, prin care acestea sunt interzise în localitățile mici: „ Am ajuns la faliment” / Solicitarea a fost respinsă

O societate din Iași a chemat în judecată filiala ieșeană a Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc, reclamând faptul că s-a trezit brusc în pragul falimentului în urma palicării legii prin care aparatele de joc sunt interzise în localități mai mici de 15.000 de locuitori, scrie Ziarul de Iași.

Prin plângerea adresată Curții de Apel, CSK Great Win Slots SRL a contestat anunțul postat pe site-ul ONJN și o adresă ulterioară adresată firmei, prin care aceasta era înștiințată că nu mai are dreptul să-și exploateze aparatele de joc amplasate în localități cu mai puțin de 15.000 de locuitori. Firma a cerut suspendarea aplicării celor două acte, afirmând că practic ONJN îi interzicea dreptul de a mai funcționa.

Societatea dispune de 183 de aparate de joc, fiind deținătoarea unei autorizații valabile timp de un an pentru exploatarea acestora. Reprezentanții societății au apreciat că noile reglementări legale ar trebui aplicate firmelor nou-intrate pe piață, nu celor deja existente sau, eventual, să fie implementate cu începere de anul viitor.

În forma actuală, legea impune societăților care au aparate în localități mici fie să le închidă, fie să le mute în spații situate în localități cu mai mult de 15.000 de locuitori. Or, o eventuală mutare a aparatelor ar înseamna cheltuieli suplimentare, ca și depunerea unui nou dosar pentru obținerea autorizației de exploatare în noile locații.

De cealaltă parte, reprezentanții ONJN au arătat că nu făcuseră altceva decât să publice un anunț și să trimită o informare. Acestea nu reprezintă acte administrative, a căror executare să poată fi suspendată. În plus, Oficiul nu făcea decât să aplice legea.

De aceeași părere au fost și magistrații Curții de Apel, care au analizat dosarul. Pentru a putea fi suspendat, un act trebuie să fie capabil să producă efecte juridice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...