G4Media.ro

Monolitul ciudat a fost îndepărtat din munții de lângă Las Vegas. Cum…

Sursa Foto: Las Vegas Metropolitan Police Department

Monolitul ciudat a fost îndepărtat din munții de lângă Las Vegas. Cum a ajuns acolo este încă un mister

Un monolit ciudat găsit ieșind din stânci într-un lanț muntos îndepărtat de lângă Las Vegas a fost dat jos de autorități. Modul în care a ajuns acolo este încă neelucidat, relatează CNN

„Rămâne necunoscut modul în care obiectul a ajuns în locația sa sau cine ar putea fi responsabil”, a declarat vineri poliția din Las Vegas într-o serie de postări pe X, anunțând îndepărtarea prismei strălucitoare de 1,80 m.

Descoperirea sa la sfârșitul săptămânii trecute și îndepărtarea sa rapidă din motive de siguranță publică și de mediu au reînviat un mister din era pandemiei care a captat imaginația publicului atunci când au început să apară pe tot globul monoliți strălucitori care evocă obiectul care apare în filmul lui Stanley Kubrick „2001: Odiseea spațială”.

Membrii echipei de căutare și salvare a poliției din Las Vegas au găsit obiectul lângă Gass Peak, care face parte din vastul Desert National Wildlife Refuge, unde pot fi găsite oi bighorn și țestoase de deșert.

A fost cea mai recentă descoperire dintr-o serie de coloane misterioase care au apărut cel puțin din 2020.

În luna noiembrie a aceluiași an, un monolit metalic similar a fost găsit adânc în peisajul marțian al deșertului de roci roșii din Utah. Au urmat apoi apariții în România, California centrală, New Mexico și pe faimoasa stradă Fremont din centrul orașului Las Vegas.

Toate au dispărut la fel de repede pe cât au apărut, adăugând și mai multă legendă.

„Acest lucru nu este din altă lume”, a declarat la acea vreme locotenentul Nick Street de la Departamentul de Siguranță Publică din Utah.

Monolitul din Utah, considerat a fi primul din serie, a fost încorporat în stâncă într-o zonă atât de îndepărtată încât oficialii nu i-au dezvăluit imediat locația, de teamă ca oamenii să nu se rătăcească sau să rămână blocați în timp ce încercau să îl găsească. Însă detectivii de pe internet au găsit rapid coordonatele, iar hoardele de turiști curioși, dornici să vadă și să atingă obiectul din altă lume, au sosit, aplatizând plantele cu mașinile lor și lăsând în urmă deșeuri umane în ținutul fără baie.

Autoritățile au declarat că aceleași preocupări le-au determinat să dărâme joi ultimul monolit.

Acesta a fost instalat ilegal pe un teren federal stabilit pentru a proteja oile bighorn și adăpostește plante rare și țestoase de deșert. Desert National Wildlife Refuge, administrat de U.S. Fish and Wildlife Service, este cel mai mare refugiu pentru animale sălbatice din afara Alaskăi și poate acoperi de două ori statul Rhode Island.

Christa Weise, managerul interimar al refugiului pentru viața sălbatică, a confirmat vineri că monolitul a fost îndepărtat, dar a spus că nu poate comenta dacă autoritățile federale au deschis o anchetă penală.

Departamentul de poliție a declarat că obiectul a fost păstrat într-o locație secretă în timp ce autoritățile încearcă să găsească cea mai bună modalitate de a elimina sau de a depozita structura masivă realizată dintr-o foaie de metal reflectorizantă care a fost turnată într-o prismă și fixată cu armătură și beton.

Fotografiile care însoțesc postările de pe rețelele de socializare ale departamentului arată obiectul pe o parte după îndepărtarea sa, care a lăsat o adâncitură mare în sol, deoarece armătura a fost îngropată adânc în pământ și pietre.

Departamentul a declarat că „descurajează pe oricine să se aventureze în afara traseelor marcate sau să lase obiecte și articole în urmă”.

„Acest lucru reprezintă un pericol pentru dumneavoastră și pentru mediu”, a declarat poliția din Las Vegas.

În Utah, îndepărtarea monolitului a lăsat în urmă și o gaură în stânca roșie. Bureau of Land Management a declarat vineri că încă investighează activ cazul din Utah.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Numai mistere mai frate. stiri cu mistere. Astea imi plac. Decat sa nu scrii nimic, mai bine scrii o stire despre nimic.

  2. Parcă am mai citit știrea asta acum vreun an-doi. Si se știa și cine le-a pus…