G4Media.ro

Coreea de Sud – zeci de morţi în urma unui incendiu la…

Sursa Foto: noi.md

Coreea de Sud – zeci de morţi în urma unui incendiu la o fabrică de baterii de litiu

Un incendiu devastator a izbucnit luni la o fabrică de baterii de litiu din Coreea de Sud, incendiu soldat cu zeci de morţi, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Iniţial, pompierii sosiţi la faţa locului au anunţat că o persoană a murit şi o alta a suferit arsuri grave, în timp ce alte 21 de persoane au fost date dispărute în incendiu, pentru ca la scurt timp să informeze că au găsit circa 20 de corpuri carbonizate la locul incendiului.

„Nu putem încă să pătrundem în interior şi să desfăşurăm operaţiuni de salvare. O vom face imediat ce vom reuşi să stingem incendiul. Douăzeci şi unu de muncitori sunt în prezent daţi dispăruţi. Sperăm să le dăm de urmă datorită contactelor furnizate de întreprindere”, declarase pentru presă Kim Jin-young, un membru al echipelor de pompieri sosite la faţa locului, înainte de găsirea celorlalte victime.

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscută.

Incendiul s-a declanşat într-o fabrică de baterii de litiu proprietate a fabricantului sus-coreean Aricell, la Hwaseong, la sud de Seul.

Imagini difuzate de agenţia Yonhap arată nori de fum dens ridicându-se deasupra clădirii fabricii distruse de flăcări.

Preşedintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, le-a cerut autorităţilor locale să „mobilizeze tot personalul şi echipamentele disponibile pentru a se concentra pe căutarea şi salvarea persoanelor”, a anunţat biroul său de presă.

Preşedintele Yoon a atenţionat de asemenea autorităţile că ele ar trebui „să asigure securitatea pompierilor, dată fiind rapiditatea cu care se propagă focul”.

Coreea de Sud este un important producător de baterii, inclusiv al celor utilizate pentru vehiculele electrice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...